Pohjalaislähtöiset bändit Rotten Sound ja Sara esiintyvät keväällä Vaasassa uuden materiaalinsa julkaisukeikoilla. 18. maaliskuuta Rotten Sound esittää tulevan Abuse to Suffer -albuminsa levynjulkaisukeikan Hullussa Pullossa. Sara puolestaan kiertää parhaillaan Suomea EP-trilogiansa tiimoilta ja esiintyy kiirastorstaina 24. maaliskuuta Leipätehtaalla.

Rotten Soundin ja Saran keikat ovat osa Vaasan Uuden Kulttuurin Yhdistys Volumen kevään ohjelmistoa, jonka yhdistys on juuri julkaissut. Kevään aikana yhdistys tuo Vaasaan muun muassa tauolta palaavan Maj Karman, Kauko Röyhkän sekä hip hop -kokoonpanon Gasellit.

– Kantavana ajatuksena oli luoda mahdollisimman monipuolinen ja laaja-alainen kattaus. On Kauko Röyhkän, Saran ja Rotten Soundin kaltaisia pitkän linjan tekijöitä, ja vastapainona mielenkiintoisia uusia tulokkaita aina räpistä ja popista raskaampaan osastoon, kertoo Volumen ohjelmistovastaava Ilari Rautiainen.

Keväällä Volume tuo Vaasaan erityisen paljon vaihtoehtobändejä. Esimerkiksi Teksti-TV 666, Lasten Hautausmaa ja Tryer ovat kovassa nousussa olevia yhtyeitä, joita ei ole kuitenkaan aiemmin nähty Vaasassa.

– Kevään kattauksesta ei ehkä löydy niitä suurimpia kansansuosikkeja, mutta sitäkin enemmän loistavia live-esiintyjiä ja nousukiidossa olevia vaihtoehtobändejä. Itse olen ohjelmistoon äärimmäisen tyytyväinen ja toivon, että tällä linjalla voidaan jatkaa myös tulevaisuudessa, Rautiainen sanoo.

– Maj Karma teki odotetun paluun monen vuoden tauon jälkeen, joten on erittäin hienoa saada bändi myös Vaasaan. Odotan oikeastaan kaikkia keikkoja jo vesi kielellä, mutta jos on pakko jokin yksittäinen ilta nostaa esille, niin Rotten Soundin ja Tryerin keikoilta ei tule ainakaan vauhtia ja energiaa puuttumaan.

Volumen kevään keikat Vaasassa  (linkin takana tarkemmat tiedot keikasta):

29.1. Kauko Röyhkä, Doo-Bop Club
5.2.   Gasellit ja Klass1kko, Leipätehdas
20.2. Iisa, Ritz
4.3.   Maj Karma, Hullu Pullo
18.3. Rotten Sound ja Tryer, Hullu Pullo
24.3. Sara ja The Hearing, Leipätehdas
8.4.   Aivovuoto, DJ Kridlokk ja Tuuttimörkö, Leipätehdas
15.4. Teksti-TV 666 ja Lasten Hautausmaa, Hullu Pullo