Volume ry:n kevään ensimmäiset artistivieraat on julkistettu. Ohjelmistolla vastaamme metallikansalta tulleisiin toiveisiin tuomalla muun muassa Stam1nan ja Nicolen kaupunkiin. Hip-hopin, elektropopin ja vaihtoehtorockin erikoisilloilla pidämme huolta siitä, että muutkin alakulttuurit tulevat edustetuiksi. Erikseen mieleen kannattaa painaa Lapko, jonka neljäs albumi tulee olemaan kevään odotetuimpia julkaisuja. Suurten starojen vastapainoksi V-Klubit tarjoavat kerran kuussa kaupungin aloitteleville bändille mahdollisuuden päästä parrasvaloihin.

Palkittu ja ylistetty Stam1na Vaasaan

Kultalevyllä, lukuisilla myyntilistojen paalupaikoilla sekä Emma- ja Finnish Metal Awards -pysteillä palkittu Stam1na saapuu helmikuussa ensimmäiselle klubikeikalleen Vaasassa. Stam1nan musiikki nojaa vanhan koulun thrash- ja speed-metalliin, mutta ennakkoluuloton tyylilajien yhdistely tuo useammin mieleen System Of A Downin kaltaiset nimet vanhojen legendojen sijaan.

Vuonna 2005 julkaistu esikoisalbumi sinetöi yhtyeelle vuoden tulokkaan ja solisti Antti Hyyryselle vuoden laulajan FMA-palkinnot. Myös levyjä ostava yleisö kiinnostui bändistä, jonka raakaa voimaa tihkuva suomenkielinen thrash-metalli oli jotain aivan ennenkuulumatonta. Kakkosalbumi Uudet kymmenen käskyä esitteli teknisesti suvereenin ja entistäkin kekseliäämmän Stam1nan. Ylistäviä arvosteluja kerännyt rieska palkittiin vuoden metallialbumin Emma-palkinnolla ja on sittemmin myynyt kultalevyyn oikeuttavan määrän. Edeltäjiään tylympi ja suoraviivaisempi kolmosalbumi Raja puhdisti puolestaan palkintopöydän vuoden 2008 FMA:ssa. Loppuvuoden 2009 yhtye vietti keikkataukoa uuden Viimeinen Atlantis -albumin nauhoituksissa.

Stam1na Hullussa Pullossa perjantaina 26.2. Ennakkoliput nyt myynnissä Anttila Top Tenissä! Keikan lisätiedot tästä linkistä.

Suomi-Ruotsi-maaottelu post-hardcoressa

Adept. Kuva Martin Wiklund

Ruotsalainen Adept tekee helmikuussa neljän kaupungin minikiertueen Suomessa. Euroopan-laajuisen läpimurron kynnyksellä keikkuvaa bändiä lämmittelee Vaasan tämän hetken potentiaalisin vientitoivo One Morning Left.

Adeptin musiikki on hankalaa lokeroitavaa monipuolisuutensa vuoksi, mutta post-hardcore ja metalcore osuvat genreinä lähimmäksi. Solisti Robert Ljungin ääni taipuu niin rosoiseen huutoon kuin puhtaisiin lauluosuuksiin, ja kekseliäät sovitukset antavat hänelle tilaisuuden esitellä kumpaakin puoltaan riittävästi. Kotimaisen post-hardcoren suosituimpiin nimiin kuuluva vaasalaisyhtye One Morning Left on kerännyt pitkälti MySpacen avustuksella maailmanlaajuisen fanikunnan, ja sen biisejä on kuunneltu palvelussa jo lähes miljoona kertaa.

Adept ja One Morning Left Club 25:ssä lauantaina 20.2. Keikan lisätiedot tästä linkistä.

Eikä tässä vielä kaikki…

Tähän mennessä varmistuneet esiintyjät ovat Stam1na, Lapko, Adept, Nicole, One Morning Left, Medeia, Kemmuru ja Solonen, mutta keikkakalenteri täydentyy vielä useilla nimillä. V-Klubit jatkuvat El Gringossa kerran kuussa ja seitsemänsiä Rokkikesän Avajaisia suunnitellaan toukokuulle.

Tiedätkö mitä teimme viime vuonna?

No, ainakin toimme Vaasaan 50 bändiä, palvelimme lähes 3500 asiakasta ja kolminkertaistimme jäsenmäärämme. Volumen vuosikertomus on luettavissa osoitteesta https://www.volume.fi/yhdistys/toimintakertomus-2009