Post-hardcorea ja metalcorea sekoittelevan ruotsalaisen Adeptin piti valloittaa Suomi jo helmikuussa, mutta sairastapaus bändissä sotki suunnitelmat. Nyt kaverukset ovat terveitä, joten neljän kaupungin minikiertuetta yritetään uudestaan.Euroopan-laajuisen läpimurron kynnyksellä keikkuvaa bändiä lämmittelee Vaasan tämän hetken potentiaalisin vientitoivo One Morning Left.

Adept

Adept. Kuva Martin Wiklund

Adeptin musiikki on hankalaa lokeroitavaa monipuolisuutensa vuoksi, mutta post-hardcore ja metalcore osuvat genreinä lähimmäksi. Solisti Robert Ljungin ääni taipuu niin rosoiseen huutoon kuin puhtaisiin lauluosuuksiin, ja kekseliäät sovitukset antavat hänelle tilaisuuden esitellä kumpaakin puoltaan riittävästi.

Adept perustettiin vuonna 2004, koska uneliaalla Trosan pikkukaupungilla ei ollut tarjota muutakaan tekemistä tylsistyneelle nuorisolleen. Lahjakas ryhmä kasvatti uskottavuuttaan vähitellen julkaisemalla pari omakustanteista EP:tä ja keikkailemalla lähinnä kotiseuduillaan. Kun debyyttialbumi Another Year Of Disaster julkaistiin kevättalvella 2009, vauhti yltyi hurjaksi. Viime vuonna Adept nähtiin eri puolilla Eurooppaa mm. Metallican, Mastodonin ja Bring Me The Horizonin lämppärinä, ja lopultakin on sen vuoro nauttia pääesiintyjän roolista.

Adept Spotifyssä

One Morning Left

Suomen-kiertueen ajan Adeptin kannoilla matkustaa vaasalainen One Morning Left. Kotimaisen post-hardcoren suosituimpiin nimiin kuuluva yhtye on kerännyt pitkälti MySpacen avustuksella maailmanlaajuisen fanikunnan, ja sen biisejä on kuunneltu palvelussa jo lähes miljoona kertaa. Huhtikuussa bändi suuntaa kiertueelle Keski-Eurooppaan.

One Morning Left Spotifyssä

Keikka Club 25:ssä on ikärajaton. Kiertueen muut pysähdyspaikat ovat Helsinki, Jyväskylä ja Tampere.

Info

Adept (SWE), One Morning Left
Lauantai 8.5.2010 klo 20-
Club 25, Raastuvankatu 25, Vaasa
Liput 6 € (Volumen jäsenet 5 €)
Ikärajaton tapahtuma
Ennakkoliput Anttila Top Tenistä, helmikuussa ostetut liput käyvät sellaisenaan

Tapahtuman Facebook-event