Kultalevyllä, lukuisilla myyntilistojen paalupaikoilla sekä Emma- ja Finnish Metal Awards -pysteillä palkittu Stam1na saapuu perjantaina 26. helmikuuta ensimmäiselle klubikeikalleen Vaasassa. Lavalle nousee energiaa puhkuva viisikko, sillä yhtye vietti loppuvuoden keikkatauolla Viimeinen Atlantis -albuminsa nauhoituksissa.

Stam1nan musiikki nojaa vanhan koulun thrash- ja speed-metalliin, mutta ennakkoluuloton tyylilajien yhdistely tuo useammin mieleen System Of A Downin kaltaiset nimet vanhojen legendojen sijaan. Eteläkarjalaisessa Lemin kunnassa vuonna 1996 perustetulla bändillä kesti lähes kymmenen vuotta löytää oma tyylinsä, mutta kun rakennuspalikat lopulta loksahtelivat paikoilleen, alkoi suuria asioita tapahtua. Vuonna 2005 julkaistu, bändin nimeä kantava esikoisalbumi sinetöi yhtyeelle vuoden tulokkaan ja solisti Antti Hyyryselle vuoden laulajan FMA-palkinnot. Myös levyjä ostava yleisö kiinnostui bändistä, jonka raakaa voimaa tihkuva suomenkielinen thrash-metalli oli jotain aivan ennenkuulumatonta.

Heti seuraavana vuonna julkaistu kakkosalbumi Uudet kymmenen käskyä esitteli teknisesti suvereenin ja entistäkin kekseliäämmän Stam1nan. Ylistäviä arvosteluja kerännyt rieska palkittiin vuoden metallialbumin Emma-palkinnolla ja on sittemmin myynyt kultalevyyn oikeuttavan määrän. Edeltäjiään tylympi ja suoraviivaisempi kolmosalbumi Raja puhdisti puolestaan palkintopöydän vuoden 2008 FMA:ssa. Palkinnot ovat kuitenkin bändeille sivuseikkoja kuuntelijoilta tulevaan suitsutukseen nähden. Aktiivisesti festareita ja klubeja kiertänyt bändi on saanut taakseen faniarmeijan, jonka koko ja uskollisuus hakee vertaistaan Suomessa.

Info

Stam1na
Perjantai 26.2.2010 klo 22-
Hullu Pullo, Kauppapuistikko 15, Vaasa
Liput 12 € (Volumen jäsenet 10 €)
Ikäraja 18 vuotta
Ennakkoliput Anttila Top Ten

Tapahtuman Facebook-event