2004

Rokkikesän avajaisten historia alkaa vuodesta 2004, jolloin ryhmä vaasalaisia musiikin harrastajia päätti järjestää omat festivaalit. Tuolloin tapahtumapaikkana toimi treenikämpän takapiha Huutoniemellä, ja esiintymislavana takapihan lastauslaituri. Ensimmäisen rokkikesän avaamiseen osallistui noin 20 henkeä ja viihdyttämisestä vastasi vaasalainen rokkikukko, trubaduuri ja kansantaiteilija Jussi Kananoja.

2005

Tapahtuman suosio vuoksi se päätettiin seuraavana keväänä järjestää suuremmissa tiloissa. Sopiva paikka löytyi läheltä kun kaupungin nuorisotila Sun House vuokrattiin käyttöön. Paikalle roudattiin nyt myös soittimet ja illan aikana lavalla vieraili 5 yhtyettä. Lämmin loppukevään sää ja pihalle tuotu pallogrilli varmistivat sen, että kaikki paikalla olleet kyselivät jo seuraavien avajaisten perään.

2006

Vuonna 2006 rokkikesän avajaiset järjestettiin toisen kerran Sun Housella. Vaikka tapahtumaa ei mainostettu missään julkisesti oli tieto tapahtumasta levinnyt yllättävän laajasti ja paikalle ilmestyi yli 70 rock musiikin ystävää. Tapahtumasta jäi mieleen ennen kaikkea samalle päivälle osunut Euroviisujen finaalilähetys, jota seurattiin pienessä televisiohuoneessa hyvin epäuskoisena.

2007

Suuresta suosiosta johtuen vuoden 2007 rokkikesän järjestelyjä mietittiin hyvin pitkään. Nuorisotila Huutoniemellä oli jäänyt liian pieneksi, eikä järjestäjillä ollut yksin mahdollisuutta kasvattaa tapahtuman kokoa. Sopivaa paikkaa mietittiin pitkään, kunnes apuun riensi Vaasan elävän musiikin yhdistys Welmu, jonka kanssa yhteistyössä tapahtuma järjestetään Club 25:ssä.

Bändit: John Cape, The Duke, The Wrecking Queens ja Tumbleweeds.

2008

Vaikka Welmu oli tässä välissä ehtinyt joutua konkurssiin, Rokkikesä-työryhmän ja Volumen sitkeällä yrittämisellä juhlat saatiin pidettyä tänäkin vuonna Club 25:ssä. Vaivannäön palkaksi tapahtuma piteni kaksipäiväiseksi ja kesää oli vastaanottamassa lähes 250 katsojaa.

Bändit: Blanko, Thoby Loth, Smokesuit, The Monkey Mess,
Thunderbaum ja Jerkstars.

2009

Kulttuurirahaston tuella Rokkikesän Avajaiset pystyi venymään kolmipäiväiseksi festariksi, joka huomioi myös alle 18-vuotiaat keikoillakävijät.  Saran ja Riston johdolla aikaisemmat kävijäennätykset pistettiin päreiksi, kun lähes 450 maksanutta katsojaa osallistui tapahtumaan.

Bändit: Loud Adam, The Vibratones, Pulu, One Morning Left, Risto, Wedding Crashers, Gäläxy, Sara, On Volcano ja The Seasons and Daughters.