Perjantai 14.5.

Manboy

Kansainvälinen, valtavirran ulkopuolella kulkeva ja tyylikäs. Mikään Manboyssa ei siis kieli sen olevan Porista kotoisin, ellei biisien melankolista pohjavirettä lasketa. Vuonna 2001 läpimurron tehnyt kolmikko on jo pariin otteeseen ehditty julistaa hajonneeksi, mutta yhtä monta kertaa joukkio on lyönyt epäilijöille luun kurkkuun uudella materiaalilla. Manboyn majesteettisesti soivassa vaihtoehtorockissa voi kuulla kaikuja esimerkiksi Musesta ja Placebosta, joita yhtye on päässytkin uransa varrella lämmittelemään Suomessa ja Euroopassa. Yhteyksiä voi vetää myös toiseen Rokkikesän pääesiintyjään: Lapkon toiseksi tuorein pitkäsoitto, Young Desire, on nimittäin Manboy-solisti Karo Bromanin tuottama.

MySpace: http://www.myspace.com/manboymusic

Kiki Pau

Tuhkimotarinaa Punavuoren indiesnobien löytönä on toisteltu jo tarpeeksi, joten asiaan: tämän paremmaksi kitarapop tuskin suomalaisten käsissä tulee. Kiki Paun huoleton musiikki keinuu kuin Beach Boys ja polkee jalkaa kuin The Strokes, mutta ei silti kuulosta hätäisesti kootulta maneerien leikekirjalta – bändi seisoo omilla jaloillaan tietoisena juuristaan. Kevättalvella kauppoihin saapunut toinen albumi White Mountain lunastaa loputkin lupaukset, jotka vuonna 2008 julkaistu debyytti jätti leijumaan ilmaan.

Kotisivu: http://kikipau.blogspot.com
MySpace: http://www.myspace.com/kikipau

The Duke

Vaikka The Duken progerokkarit asustavat nykyisin akselilla Pietarsaari-Helsinki, aiomme pitää bändin vaasalaisuudesta kiinni viimeiseen asti. Länsirannikon auringossa varttuneista vuoden 2007 Popcity-kokelaista on kasvanut ympäri Suomea keikkaileva kokoonpano, jonka soitosta välittyy tyylitietoisuus ja itsevarmuus.

Kotisivu: http://www.thedukemusic.com
MySpace: http://www.myspace.com/thedukemusic

Lauantai 15.5.

Lapko

Harjavallan takkutukkainen trio on kasvanut neljän albumin mittaisella urallaan hippityttöjen festarisuosikista kansalliseksi vientitoivoksi, jonka tekemiset noteerataan valtakunnallisessa mediassa. Suosion kasvu ei kuitenkaan perustu sille, että yhtye olisi puristanut uudemman materiaalinsa formaattiradioiden toivoman kakkapökäleen muotoisen muotin läpi – Lapko on vain yksinkertaisesti niin hyvä, että se pyydystää uusia kuuntelijoita olemalla oma itsensä. Varsinkin livetilanteessa Maljan, Heikkosen ja Nordbergin energiaa ei pidättele mikään. Uutuusalbumi A New Bohemia käytiin äänittämässä Yhdysvalloissa huipputuottaja D. James Goodwinin johdolla, ja kiittävistä arvosteluista päätellen reissu oli joka eurosentin arvoinen.

Kotisivu: http://www.lapko.com
MySpace: http://www.myspace.com/lapko

Jermaine

Jermajesty on paitsi maailman huonoin vauvannimi (kts. Google), myös Tampereen kupeesta ponnistavan Jermainen kolmas albumi. Vaikka arvostelijat liittävät herkästi bändiin paheksutun käsitteen ”emo”, introvertin murjottamisen sijasta ryhmä soittaa vahvasti positiivisella sävyllä. Maaliskuussa ilmestyneellä pitkäsoitolla Jermaine otti kokeilevan askeleen stadionrockin suuntaan, mutta mistään takinkäännöstä ei ole kyse. Radioystävälliset riffitalkoot saattavat tuoda mieleen esimerkiksi Jimmy Eat Worldin ja Coheed & Cambrian kaltaiset jenkkinimet.

MySpace: http://www.myspace.com/jermainerocks

Tuvalu

Rokkikesän kokeellisimman annoksen tarjoilee Tampereelta kotoisin oleva Tuvalu. Tahtilajimuutoksista ja efekteistä pitävä bändi murskaa rockin perinteiset kappalerakenteet kuin muovimukin eivätkä Anniina Antinrannan koleasti pudottelemat sanoituksetkaan avaudu hetkessä, vaikka selvää suomea ovatkin. Arvostelijoiden vertaukset Mars Voltaan ja CMX:ään ovat ihan paikallaan, mutta pelkkä referenssinimien pudottelu on tehoton konsti päästä Tuvalun iholle. Tiukasti asetettujen dogmien mukaan työskentelevän bändin diskografiassa on yksi EP ja kolme pitkäsoittoa.

Kotisivu: http://www.tuvalu.ws
MySpace: http://www.myspace.com/tuvaluofficial