Olettekin jo varmaan malttamattomina miettineet, miten edellisessä blogikirjoituksessa mainittu hääkeikka Keski-Suomessa sujui. No sehän sujui erinomaisesti!

Häissä tapaa poukkoilla herkässä iässä olevia sukulaisia – sekä lapsia että vanhuksia – joten olin etukäteen hieman huolissani, höyhennetäänkö illan orkesteri roisien sanoitustensa takia. Pekkakin pysäköi alitajunnan ohjaamana auton aivan tontin reunaan keula maantietä kohti. Huoli osoittautui turhaksi, sillä paikalle oli kutsuttu vain nuoria ja nuorenmielisiä aikuisia, joihin Kunkku Pähkinän materiaali menee täydestä kuin väärä raha. Sen koommin ohjelmaa kuin dresscodea ei oltu rassattu turhilla virallisuuksilla, tilaisuus muistutti enemmänkin kotibileitä tavallista komeammalla tontilla.

Ennen meidän keikkaamme syötiin ja juotiin hyvin, nähtiin hulvaton avioliittomonologi sekä punkbändi oi!elämää, joten tunnelma oli jo katossa, kun astelimme vaaleanpunaisessa ja -sinisessä bleiserissä lavalle Miami Vice -intron soidessa. Musiikillisesti keikka meni hyvin, paremmin kuin yksikään autossa vedetyistä harjoituskierroksista. Kun olimme vielä houkutelleet levysoitinten taakse Jyväskylän kovimman tuottaja-dj:n, Jonivelin alias Johnny Texasin, pysyivät biititkin hallussa ilman allekirjoittaneen loikkimista miksauspöydän ja lavan välillä. En nyt lähde hehkuttamaan vastaanottoa aivan erään vaasalaisen kaupunkilegendan keikkaraporteista tutulla tavalla, mutta parikymmenpäinen yleisömme tanssi ja taputti kuin huomista ei olisi. Keikan jälkeisen liikutuksen vallassa päätimmekin rekrytoida Jonin Vapaapudotuksen vakituiseksi vahvistukseksi.

Tarkoituksenamme oli ollut vetää muusikon nöyrä rooli: tehdä työt ja häipyä sen jälkeen takaisin tien päälle, mutta niin sitä vain heiluttiin vielä puoliltaöin lähiseudun kyläbaarissa kolistelemassa kolpakkoja. Tai minä heiluin, Pekka pyöritteli autonavaimia sormissaan siinä vieressä. Vaasalaiset baarit saisivat muuten ottaa oppia asiakaspalvelussa tältä nimeltämainitsemattomalta kuppilalta: siinä vaiheessa kun tuoppi ei enää maistu, mestasta voi ostaa edullisen siksarin kotiinviemisiksi! Kaiken kaikkiaan pitkästä päivästä jäi niin hauskat fiilikset, että taidamme jatkossa erikoistua pelkkiin hää- ja synttärikeikkoihin. Seuraava tarjouskin tuli jo…

Settilista: Metsien gentlemanni + Teidän kaupunkiin mix, Onko kysyttävää, Valmiina kevääseen, I Wish I Was Miami Vice, Paholaismusiikkia, Jätä se + Tytöt on hölmöjä mix, Tanssiraita, Tuu mun autoon, Keski-Suomi tissi-booty + Heitä paita v**tuun mix