He ovat täällä taas. TKK ja Myyrä eli suomiräpin Monroe ja McCoy. Kurri ja Tikkanen. Lone Ranger ja Tonto. Skippy-kenguru ja nuori Sonny. Vapaapudotus palaa keikkalavoille!

Edellisen kerran esiinnyimme yhdessä marraskuussa 2006 Rovaniemen Grandessa, joten ensimmäiset treenikerrat kuluivat omien kotisivujemme sanoitusosiota selaillessa. Yhdessä meidän biisissä on helposti 300-400 sanaa, joten ihmekös jos joku niistä välillä osuu väärään kohtaan. Onneksi lyriikat palasivat viikon intensiivikurssilla tutulle paikalleen takaraivoon, joten lähden luottavaisin mielin kohti Keski-Suomea.

Lauantain esitykseen tuo pienen lisämausteensa se, että esiinnymme häiden jatkobileissä. Hääkeikkojen teko kielii harvoin huimasta nousukiidosta muusikon uralla, joten kaikki Wedding Singer -irvailut voi osoittaa kommenttikenttään, kiitos. Itsekin olin ideasta aluksi aika masentunut. Yhtenä päivänä sitä vain huomaa, että muistoksi kerättävä artistipassien kokoelma ei enää kasva, mutta taskut ovat kotiin palatessa täynnä suolakeksejä ja autokauppiaiden käyntikortteja. Keikan jälkeen signeerattavaksi tarjottuihin rintoihin on ilmestynyt maksaläiskiä ja voileipäkakkuihin nojaava ruokavalio pakottaa promokuvien ottajankin astumaan pari askelta taaksepäin.

Minä lähden kuitenkin hääkeikalle suuren ylpeyden vallitessa. Kukapa tilaisi häihinsä musiikkia, jolla ei olisi erityisen suurta paikkaa hääparin sydämessä? Kunkku Pähkinän bookkaaminen osoittaa heiltä lisäksi joko absoluuttista tyylitajua, valtavaa riskinottokykyä tai lähestyvää Darwin-palkintoa. Koska sulhanen on vanha kehäkettu Jyväskylän räppipiireissä, uskallan veikata ensimmäistä vaihtoehtoa. Toivon vain, että showtime on sen verran myöhään, että nuorimmat ja vanhimmat häävieraat on jo saateltu unten maille. Luvassa ei nimittäin ole Hopeista kuuta, vaan hieman suorasukaisempaa romantiikkaa.

23

Suuruuden päiviä Pipefestissä. Vasemmalta Myyrä, Somppi, Maaginen ja TKK. Miksauskopissa Arttu ja kuvan otti Setä Tamu.