Musiikin vuoksi tätä blogia kirjoitetaan ja luetaan, joten täytänpä velvollisuuteni ja suosittelen pitkästä aikaa uutta musiikkia kuunneltavaksi. Seuraava kaksikko ei meinaa sopia samaan kirjoitukseen, eikä toinen ole edes uusi julkaisu, mutta it’s my blog and I cry if I want to.

Äkkiseltään ei tule mieleen ketään artistia, johon Noitalinna Huraan ”Undulaatit tapaavat miestenvessoissa turpaansa saada” -lainaus sopisi paremmin kuin Owl Cityn Adam Youngiin. Tämä kristitty kasvissyöjä poseeraa promokuvissa niin ujosti tukka silmillä, että jopa meikäläisen tekisi mieli käydä riveleihin kiinni. Sama naiivi söpöily jatkuu myös biiseissä. Jos joutuisin tuuraamaan Samuli Knuutia levyarvostelijana, kuvaisin Owl Cityn musiikkia tilanteeseen, jossa Death Cab for Cutie tapaa Jori Sjöroosin ja kaverukset alkavat rakentaa lentokenttää legoista.

Ärsyttävistä lähtökohdista johtuen lähdin kuuntelemaan tätä Akin suosittelemaa bändiä aika pitkin hampain, mutta jäin pian nalkkiin. Näin tarttuvaa poppia ei kerta kaikkiaan ole hetkeen tehty. Eikä tätäkään ole hetkeen tehty, sillä Maybe I’m Dreaming on julkaistu 2008 ja Of June -ep on sitäkin vanhempi. Koko kevään jatkunut ihastukseni elektroniseen musiikkiin (mistä tuli aikaisemmin jo mainittuakin) saa tästä sopivasti polttoainetta. Maistakaa tekin, eka kerta on ilmainen.

[youtube]sUxLpFilyNM[/youtube]

Owl City – Early Birdie video

Takaisin rapakon tälle puolelle ja länsinaapuriin. Looptroop Rockersin vanha karvanaama Promoe on äänitellyt jälleen soolomateriaalia, tällä kertaa äidinkielellään. Kuten Looptroopin uusimmassa Good Thingsissä, Kråksångeniksi ristitystä soolosta paistaa läpi sama, astetta vähemmän ryppyotsainen ote. Ei kantaaottavuus ole mihinkään sanoituksista hävinnyt, mutta onneksi pahin valkoisen miehen taakka on karissut Promoen yltä.

Levyn sinkku Svennebanan on kova pala nielaista, jos kuuntelija odottaa uutta Long Arm of the Lawia. Suorabiittinen kertosäe saa nimittäin ihmettelemään, ovatko E-Typen ja Promoen masternauhat menneet sekaisin studiossa. Kunhan muutosvastarinnasta pääsee yli, tässä on yksi kesän kovimmista bailuraidoista. Tamppauksen lomassa kannattaa kuitenkin kuunnella sanoituksetkin, sillä ne ovat tavattoman lohdullisia niille, jotka pitävät ruotsalaisia jotenkin ylivertaisen tyylikkäänä kansana. Humalahakuisia juntteja nekin ovat!

[youtube]FEPZ3HwOgbY[/youtube]
Promoe – Svennebanan video

Sekä Promoen uutukainen että Owl Cityn levyt löytyvät tietenkin Spotifysta, mistäs muualta. Klikkaa nimiä edellisessä lauseessa avataksesi koko plätyn Spotifyyn.