Undergroundista suursuosioon nousseet rap-nimet Eevil Stöö ja Ruger Hauer esiintyvät syksyllä Vaasassa. Hiihtopipossa esiintyvä salaperäinen Eevil Stöö nähdään Leipätehtaalla 23. syyskuuta. Superkokoonpanoksi kuvattu Paperi T:n tähdittämä Ruger Hauer puolestaan nousee Leipätehtaan lavalle 12. marraskuuta.

Eevil Stöön ja Ruger Hauerin keikat ovat osa Vaasan Uuden Kulttuurin Yhdistys Volumen syksyn ohjelmistoa. Yhdistys järjestää klubikeikkoja vapaaehtoisvoimin. Muita syksyn pääesiintyjiä ovat Stam1na, Olavi Uusivirta, Sotajumala, Huora ja French Films.

– Kuvailisin Volumen syksyä monipuoliseksi ja häikäisevän kovaksi. Luvassa on niin heviä, poppia, rockia kuin räppiäkin. Olemme täyttäneet myös meille esitettyjä esiintyjätoiveita, kertoo Volumen buukkaaja Susanna Kuparinen.

Volume aloittaa syksyllä yhteistyön Klemettilän Varastokadulla sijaitsevan WsArenan kanssa. Keikkapaikka vetää 600 henkeä ollen Vaasan suurin keikkaklubi.

– Stam1na tulee olemaan meidän ensimmäinen veto WsArenalle ja odotukset sen suhteen ovat erityisen odottavat. WsArenan soundit on käyty toteamassa toimiviksi, ja uskon, että hevikansa tulee olemaan illasta erittäin mielissään, Kuparinen sanoo.

Syksyn aikana keikkalavoilla nähdään myös useita paikallisia bändejä lämmittelemässä lavaa tunnetummille artisteille. French Filmsiä lämmittelee Hilanders, Eevil Stöötä Mystisen Sekava Suku ja Hutski Dinki Family, Huoraa Grillijono K.O. ja Sotajumalaa Rifftera ja War Hammer. Kuparisen mukaan paikallisten artistien tukeminen on Volumelle tärkeää.

– Vaasassa ei ole ihan hirveästi esiintymismahdollisuuksia paikallisille pienille bändeille, joten on tosi hienoa, että voimme niitä mahdollisuuksia antaa.

Volumen syksyn keikat Vaasassa (linkkien takana tarkemmat tiedot keikoista):

2.9. French Films ja Hilanders, Ritz
23.9. Eevil Stöö, Mystisen Sekava Suku ja Hutski Dinki Family, Leipätehdas
21.10. Olavi Uusivirta, Leipätehdas
28.10. Huora, Väistä!, Grillijono K.O., El Gringo
12.11. Ruger Hauer, Leipätehdas
18.11. Volume Metal Night: Sotajumala, Rifftera ja War Hammer, Leipätehdas
25.11. Stam1na, WsArena