Volumen sivut uudistuvat tässä syksyn mittaan, ja uudistuksen myötä blogin merkitys tulee hieman vähenemään. Kun Ilkkakaan ei innostunut säännölliseen kirjoitteluun, harkitsin jopa blogin lopettamista henkilökohtaisista syistä. Mieleen juolahti kuitenkin 90-9-1-sääntö, jonka mukaan useimmissa yhteisöissä 10 prosenttia jäsenistä tuottaa kaiken sisällön ja loput 90 vain kuluttavat sitä. Foorumeita ja blogeja seuratessa uskon säännön pitävän entistäkin paremmin paikkansa: pitkien keskustelunavauksien tilalle on tullut Tykkää-nappi ja hymiöt. Musiikkiaiheista keskustelufoorumia ylläpitävä kaverini ihmetteli samaa asiaa: uusien viestien määrä on tippunut, mutta kävijämäärä ei.

Enemmistön laiskuus avaa aktiiviselle kymmenelle prosentille tilaisuuden tulla mielipidejohtajiksi, tai ainakin paremmin kuulluksi. Kun nettiä selataan päivittäin tuntitolkulla, kannattaa ilman muuta koittaa ujuttaa ajatuksensa sinne sekaan. Volumen sivuilla käydään 60-100 kertaa päivässä silloinkin, kun mikään keikka ei ole polttavan ajankohtainen, joten kai tämä blogi sentään joitakin kiinnostaa. Tai sitten te kävijät olette kaikki ropotteja. Joka tapauksessa, blogin tason nostamiseksi olen tällä päivämäärällä asettanut itselleni nämä kirjoitussäännöt:

Yhdessä blogimerkinnässä on viisi kappaletta. Twitter-tyylinen linkkien liukuhihna ei ole meidän tiemme. Mielestäni bloggaajan kuuluu ottaa itsekin kantaa eikä vain kierrättää sisältöä eteenpäin. Sitä paitsi näin saa aikaan gurublogien suosimia hakukoneystävällisiä otsikkoja. ”Viisi askelta kohti rautaista mieskuntoa” ja niin edelleen.

Yhdessä kappaleessa on korkeintaan viisi virkettä. Tämä pakottaa minut keskittymään olennaiseen. Idea pohjautuu Five.sentenc.es-sivustoon, joka rohkaisee tiivistämään sähköpostiviestit korkeintaan viiden lauseen pituiseksi. Puhekieleen sopii rönsyily, mutta netissä lukeminen on kärsimätöntä silmäilyä, jota on turha hankaloittaa jaarittelulla. Mielenkiintoista nähdä, onko lopputulos lähempänä selkokieltä vai South Parkista tutun Timmyn ulosantia.

Blogi päivittyy viidesti viikossa. Siten en turhaan haudo mieleen nousevia ideoita viikkotolkulla vain huomatakseni, että aihe ehti jo jäähtyä. Jos rehellisiä ollaan, mielestäni sopivin päivitystiheys blogille on 2-3 kertaa viikossa, mutta koitan tasapainotella kevyiden ja vakavampien aiheiden välillä. Sitä paitsi Vitonen rimmaa Ikosen kanssa. Hihi.