koirapuisto

En ole perunut lupaustani: tämä ei edelleenkään ole koirablogi. Kesällä hankittu kakkageneraattori on kuitenkin muuttanut elämänmenoamme sen verran paljon, että pieni tapahtuneen kertaus on paikallaan.

Pentuaika kuluu hyvin nopeasti

Hädin tuskin pystyssä pysyvästä pallerosta on kasvanut viidessä kuukaudessa ketterä voimanpesä, joka toimii yllättävän määrätietoisesti kaikissa tilanteissa. Pikku kaveri ottaa jo ensiaskeliaan nylkytyksen kiehtovassa maailmassa! Jos koirat myytäisiin koteihin vasta puolivuotiaina, mahtava kasvutarina jäisi kokematta. Suosittelenkin koiraa harkitseville kameran ja videokameran hankintaa, sillä muutosta ei tajua kunnolla, kun touhuaa koiran kanssa päivittäin.

Koiranomistajat ovat mainettaan parempia

Aivan kuten taksikuskilta pitää tiedustella kiukaan kokoa ja askin monilovisuutta, vastaantulevan koiranomistajan on kysyttävä smalltalkit koiran iästä, sukupuolesta ja pennun sisäsiisteydestä. Mutta sen jälkeen voidaan käydä täysin luontevia keskusteluja, jotka liippaavat koira-aihetta vain osittain. En ole toistaiseksi tavannut ainuttakaan repaleista itsetuntoaan tappelukoiralla paikannutta idioottia, aloittelevaa koiranomistajaa pompottavaa besserwisseriä tai koiransa kalliilla lisävarusteilla tuunannutta snobia. Emme tosin ole vielä käyneet koiranäyttelyissä tai muissa paikoissa, joissa ns. ultrasit hengaavat.

Päivärytmit istuvat syvällä

Kesällä luulin jo hetken, että koira on tehnyt sen, missä peruskoulu, lukio, puolustusvoimat ja työelämä ovat epäonnistuneet: totuttanut minut heräämään aikaisin joka aamu. Toisin kävi. Piski saa minut kyllä seitsemältä hereille ja kävelylle, mutta aika usein sen jälkeen otamme parin tunnin päikkärit aamutelevision ääressä ja rytmit pysyvät tutun sekaisin.

Koira herättää positiivista huomiota

Vihje sinkkumiehille: investoi koiraan! Kaljan kaunistava vaikutus hälvenee aamuun mennessä, mutta hihnan päässä kulkeva pentu auttaa Häntä näkemään sisäisen kauneutesi pitkään. Korkeintaan paatunut kissaihminen suhtautuu kadulla lähestyvään pentuun kylmäkiskoisesti, ja sellaisen kanssa teistä ei tulisi paria muutenkaan. Tällainenkin keskustelu on kuultu, kun kolmen hengen seurue tuli minua ja puppya vastaan loppukesästä.
Toinen naisista: ”Uiiih! Toi on söpöintä mitä oon ikinä nähny!”
Mies: ”Eikä koirakaan ollu hullumpi…”