Terve vaan! Kevyt Provinssin jälkeinen yskähdys blogiin kirjoittamisessa venyikin yllättäen kuukauden mittaiseksi, mutta täällä sitä taas ollaan. Tämä viesti toimikoon referaattina viimeisen neljän viikon aikana tapahtuneista asioista, joista EN saanut merkintää aikaiseksi:

1. Nauttikaa Vaasan kesän vähäisestäkin musiikkitarjonnasta

Kuten Vaasa.netistä voi lukea, tapahtumat eivät pyöri pelkällä pyhällä hengellä ja kauniilla ajatuksilla, joten tukekaa tekijöitä käymällä kesällä ulkona niin paljon kuin sielu sietää. Itse olen ollut kuuntelemassa muun muassa urkuvelho Mikko Saarta Cristalissa, OG Ikosta ja Joonasta Skyllä, Jonttia ja Jodarokia Circuksessa sekä Walkeria Kuntsin terassilla. Toivottavasti tekin olitte.

2. Kesähittien metsästys on väkinäistä ja synnyttää shiittiä

Silmätikuikseni olisivat joutuneet Aste ja Chedda, jotka ovat RMJ-kansaan uppoavasta kesähitistä haaveillessaan käyneet haaskalla kultaisella 80-luvulla. Aste lainaa Bogart Co:n All The Best Girlsiä ja Chedda on muuntanut Cutting Crewn I Just Died In Your Armsin väljähtyneen siiderin makuiseksi Fontana-seikkailuksi. Ensiksimainittu voitti Voicen kesähittiäänestyksen, joten siinä mielessä tehtävä on suoritettu onnistuneesti, mutta onhan tämä masentavaa kuunneltavaa.

3. Missä viipyy suomiräpin seuraava sukupolvi?

Tällä hetkellä pinnalla olevat naamat, kuten Elastinen, Cheek, Steen1 ja Asa kuuluvat kolmeakympin rajapyykkiä kiertävään ikäluokkaan, joka aloitti uransa jo vuosituhannen vaihteessa. Uusiin julkaisuihin liittyviä keskusteluja selatessani panin merkille, että pitkästä aikaa kaupallisuus on sallittua. Jotkut mainitsevat jopa biografiassaan olevansa sekä poppareita että räppäreitä – ennen tämä ei olisi tullut kuuloonkaan. Periaatteessa kehityssuunta on oikea: maailmalla LMFAO:n bailumusa on kuumaa kamaa, Kanye uikuttaa Autotuneen ja jopa Promoe tekee tanssinjytkettä, joten miksei härmäläinenkin tuottaja uskaltaisi nostaa BPM:n sataseen ja ylikin. Mutta kun taidot jäävät kaupallisen kunnianhimon jalkoihin, syntyy vastenmielistä jälkeä. Kohdan 2 luittekin jo.

4. Jäävätkö festarit yksittäisten bändikeikkojen jalkoihin?

RMJ teki puoli miljoonaa tappiota. Provinssi olisi tarvinnut 2000 kävijää enemmän päästäkseen nollatulokseen. Ilosaarirock oli viime vuonna loppuunmyyty ennen juhannusta, nyt tikettejä riitti loppuun asti. Uskottavuuteni kannalta kävi tuuri etten ehtinyt julkaista tätäkään spekulointia, sillä Ruisrock vetäisi reilusti plussalle.

5. Meille tuli koira

Perheenlisäyksestä huolimatta tästä ei tule koirablogia, joten jääköön sanomatta kuinka hellyttävä, nokkela, hauska, ujo, rohkea, kovapäinen, pörröinen, pahanhajuinen ja välillä ärsyttäväkin yhdeksänviikkoinen kääpiösnautserin pentu voi olla. Kuva liitteenä, muuten ette kuitenkaan usko.

piski

Tämä ei ole koirablogi.