Viime lauantain Capital Beat ja Jaakko & Jay (260 sisäänmaksanutta) oli kymmenes Volumen järjestämä tapahtuma, jos pienempiä V-Klubeja ei lasketa. Olemme bookanneet sen kokoluokan bändejä, jotka Welmun isännöimällä Clubilla vetivät 80-120 henkeä, ja enemmän kuin kaksinkertaistaneet yleisömäärät. Yksikään ilta ei ole jäänyt tappiolle, vaikka muutamissa ollaan tehty rohkeita budjetteja ohjelman houkuttelevuuden varmistamiseksi. Bändit ovat saaneet pyytämänsä liksan ja meillekin on jäänyt fyffeä. Bussimatkat ja V-Klubit mukaan laskettuna olemme palvelleet kohta kolmeatuhatta asiakasta. Lyhyesti sanottuna: Me osataan tää homma.

Ei kuitenkaan passaa paukutella henkseleitä liikaa. Ennemmin tai myöhemmin tulee tapahtuma, joka menee perseelleen. Vaikka kuinka tsemppaamme bookkauksen ja tiedotuksen suhteen, samalle illalle sattuu jotain mielenkiintoisempaa, pääesiintyjän keikkabussi leviää maantielle tai sitten arvioimme yleisön odotukset täysin väärin. Mitäs sitten tehdään? Leviääkö tieto yhdestä flopanneesta illasta nopeammin kuin kymmenellä onnistuneella kesti voittaa vaasalaisten luottamus?

Toinen riski, joka hyviä ideoita ja kokonaisia yhdistyksiäkin tappaa, on hommien keskittyminen liian pienelle porukalle. Isommissakin piireissä on ongelmia sen kanssa, että kun yksi lopettaa, osaaminen ei siirrykään seuraajalle. Wasa Band Jamin tekijät perustelivat bändiuutisemme kommenteissa hyvin, miksi he haluavat pitää tapahtuman ohjakset pienellä porukalla, mutta Volumen näkisin mielelläni kehittyvän sellaiseksi, jossa kukaan ei ole korvaamaton. Onneksi meillä on jo hallituksen ulkopuolelta tulossa Jyseä, Maijaa, Lassea ja kumppaneita, joiden ansiosta tällainen vanha saha voi pikapuoliin jättäytyä rivijäseneksi.

Rekryilmoituksena tämä kirjoitus on huonoin mahdollinen, mutta aktiivisten jäsenten merkitystä ei voi korostaa liian usein. Volume tarvitsee nytkin tiedottajia, valokuvaajia, roudareita, miksaajia, valomiehiä ja julisteidenjakajia. Jos siis haluat hypätä bandwagoniin ja olla mukana Volumessa sen ollessa vielä liekeissä, laita viestiä tulemaan! Lue kuitenkin ensin Johanna Korhosen kirpeä kolumni yhdistystoiminnasta, niin tiedät mille pirulle olet tarjoamassa pikkusormeasi.