No onkos tullut kesä? Volume järjestää synkän syksyn keskelle niin hyväntuulisen rytmi-illan, ettei jähmeinkään rokkipoliisi kehtaa seurata meininkiä kädet happamasti puuskassa. The Capital Beatin positiiviset ska- ja reggae-rytmit saavat yleisön jalat liikkeelle ja Jaakko & Jayn riemastuttava folkkipunk nostaa kädet kohti kattoa.

The Capital Beat

capitalbeat1

Pääkaupunkiseudulta tulevan The Capital Beatin ensimmäiset kaksi vuotta ovat sujuneet aurinkoisissa merkeissä. Kahdeksanhenkisen ryhmän keikat ovat saaneet yleisön parhaimmillaan hysterian partaalle ja levittäneet puskaradiossa ilosanomaa bändistä, joka yhdistelee reggaeta, skata ja soulia raikkaalla tavalla. Positiivisen pöhinän siivittämänä bändi on päässyt piipahtamaan keikoilla Saksaa myöten ja lämmittelemään kotimaassa genrensä suuria nimiä, kuten Mad Caddiesia ja Voodoo Glow Skullsia. Capital Beatin taustasta löytyy riehakas Evilsons-yhtye, joka ehti piipahtaa Vaasassakin muutamaan otteeseen. Stupido Recordsin julkaisema esikoisalbumi ehättänee kauppoihin juuri ennen lokakuun alkua.

Nyt 4/5: ”Bändi on onnistunut siirtämään erinomaisen livetunnelman myös levylle”
Soundi 3/5: ”Ilakoinnin riemu ja voima viehättää”

Jaakko & Jay

JaakkoJay_MarkkuSaarela3

Tamperelaiskaverukset Jaakko & Jay todistavat, että musiikki ei ole välineurheilua: he tarvitsevat vain akustisen kitaran ja minimaalisen rumpusetin pistääkseen bileet pystyyn. Kahteen pekkaan he loihtivat esiin elämänhalua puhkuvan keitoksen akustista folkkipunkia, joka on nostattanut laineita kesäisillä keikkalavoilla. Tämän vuoden Provinssirockissa herrat esiintyivät kuudesti: kerran lavalla ja viidesti festarialueella yleisön joukossa! Sydämellinen livemeininki kantautui lopulta myös Fullsteam Recordsin korviin: maan kuumin indielafka julkaisee J&J:n ensimmäisen kokopitkän syksyllä.

Info

Capital Beat, Jaakko & Jay
Lauantai 3.10.2009 klo 22-
Royal Bar & Night, Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Liput 8 EUR (Volumen jäsenet 7 EUR)
Ennakkoliput Anttila Top Tenistä 21.9. alkaen

Tapahtuman Facebook-event