Vousku tutustutti minut pari päivää sitten aivan uuteen musiikkivideoiden genreen, joka ansaitsee paikan viikonlopun huumoripläjäyksenä siitäkin huolimatta, että kyseessä on jo vanha villitys.

Videoiden parissa työkseen puuhasteleva Dustin McLean hoksasi vuosi sitten, että varsinkin 80-luvun musiikkivideoissa on runsaasti yksityiskohtia, joissa raja taiteellisuuden ja naurettavuuden välillä on kuin veteen piirretty viiva. Kaveri hankki käsiinsä kappaleiden karaokeversiot ja sanoitti kappaleet uudestaan sen mukaan, mitä videossa kirjaimellisesti sillä hetkellä tapahtuu. McLeanin versiot muun muassa A-Han Take on Mestä ja RHCP:n Under the Bridgestä muodostuivat välittömästi Youtube-hiteiksi ja katselukertoja mitataan tällä hetkellä jo miljoonissa. Huumorintajuttomat levy-yhtiöt ovat poistelleet videoita Tubesta, mutta Dustinin omilla sivuilla ne ovat vielä katsottavissa.

a-ha

Kuten internetilmiöiden luonteeseen kuuluu, videot saivat nopeasti jäljittelijöitä. Suurin osa näkemistäni kompastuu joko mielikuvituksen tai laulutaidon puutteeseen, mutta joukossa on myös allaolevan kaltaisia helmiä. Voi vain ihmetellä, minkävärisiä pillereitä käsikirjoittajat ovat rouskineet tuotantopalavereissa…

[youtube]lj-x9ygQEGA[/youtube]

Bonnie Tyler – Total Eclipse of the Heart (Literal Version)

Jos ilmiö jossain vaiheessa rantautuu Suomeen, toivottavasti Dannyn ja Armin avaruusjumppa versioidaan ensimmäisenä.