Pitääkö pariskunnilla olla teemabiisi, ja jos pitää, miten se valitaan? Ehkä se yökerhossa soinut slovari, jonka soidessa poika tuli tukka silmillä pyytämään tyttöä ensimmäiselle hitaalle. Tai C-kasetille tallennettu kesähitti, jonka tahtiin auton ikkunat huurustuivat öisellä parkkipaikalla. Biisi josta hääbändi joutui pikavauhtia opettelemaan kömpelön coverin ja joka kaikuu pitsalaatikoiden täyttämässä kaksiossa, josta toinen on juuri hakenut tavaransa pois. Valintaa ei pidä tehdä heppoisin perustein, sillä biisi tulee roikkumaan mukana niin hyvässä kuin pahassa.

Itse en juurikaan yhdistä biisejä henkilöihin, ennemminkin tiettyihin paikkoihin tai aikakausiin. Eminemin Under The Influence ja oikeastaan koko Marshall Mathers LP muistuttaa aina kesästä Provinssin leirintäalueella. Deftonesin Change tuo mieleen Alatorin ja sieltä lähteneet p**lurallit Luumun kyydissä. Mewin Frengers-levy määritteli hieman tuoreemman Provinssin ääniraidan. Bloc Partyn Sunday puolestaan muistuttaa parin vuoden takaisesta Lontoon-reissusta ja loikoilusta Hyde Parkin nurmella. Näitä tulee mieleen aika paljon kun alkaa kaivelemaan.

Ettei kirjoitus pettäisi otsikon odotuksia, on meilläkin EK:n kanssa teemabiisimme. Hän yritti pitkään ajaa valinnaksi erään newjerseyläisen leijonatukan balladia joka soi Fontanassa ensitapaamisellamme, mutta löysimme lopulta paremman: Damn Seagullsin Quality People. Aina kun olemme tehneet jotain konservatiivista ja keskiluokkaista, kuten hankkineet koiran tai farmariauton, nauramme itsellemme rallattelemalla sitä:

High standard of living
High quality car
A beautiful housewife
Two no kids and a dog

Valitettavasti Quality Peoplea ei löydy Spotifystä eikä lokkien MySpacesta, mutta ehkäpä kasaan siitä ja yhteisistä valokuvistamme mikaeljungnermaisen spektaakkelin Youtubeen? Hienoa että YLEn johdossa on näin luova tyyppi.

[youtube]ld_ZckHiglk[/youtube]

Mikael Jungner: Minni ja Mikael