character_johanwarden

Haluatko ostaa vokaalin, tai konsonantin? Suomalainen Character myy vanhat logot palasina trendikoteihin.

Kun yritys päättää vaihtaa logoaan, syntyy tarpeetonta jätettä moneen suuntaan. Vanhasta graafisesta ilmeestä pyritään yleensä pääsemään kerralla eroon, joten kaatopaikalle menee valtavia määriä kirjekuoria, käyntikortteja, esitteitä ja jopa kalusteita, jos ne ovat väärän värisiä. Ja tietysti näyttäviä valomainoksia neonputkineen.

Tässä vaiheessa peliin astuu Character. Helsinkiläinen firma kunnostaa sateen piiskattavana olleet valomainokset, varustaa ne taloudellisella LED-valaistuksella ja myy kirjain kerrallaan eteenpäin. Ja kappas vaan, romutettavasta alumiini- ja pleksikasasta on syntynyt sisustuselementtejä trendikkäisiin tiloihin. Adeccon A-kirjaimesta tulee eteisen hylly Annan punavuorelaiskotiin ja Aktian k:sta kenkäralli jollekin toiselle. Puolentoista metrin kokoinen irtokirjain olisi ainakin meidän kaksiomme nurkassa aika pysäyttävä näky, onhan siinä valaistua pintaa lähes parin neliömetrin verran.

Käsityön määrästä johtuen Characterit eivät ole halpaa hupia. Koosta riippuen yhdestä merkistä saa pulittaa 100-600 euroa. Yatzer-designsivuston haastattelussa Characterin taustahahmot kertovat kuitenkin, että asiakkaiden innostus on yllättänyt heidät täysin. Ihmiset ovat nokkelia keksimään käyttötarkoituksia valopalikoille, ja itselle tärkeästä alkukirjaimesta ollaan valmiita myös maksamaan. Kai tämä on lapasesta karannut jatko-osa lapsuuden nimikkomukeille, -kaulakoruille ja -pipoille?

Jos tällä hetkellä myynnissä olevista kirjaimista tuon ensimmäisen C:n kääntäisi pystyyn, meillä olisi kirjaimet V O L U M E. Mitä arvon hallitus sanoo, pannaanko haisemaan?

Kuvan oikeudet: Character / Johan Warden