looppi

Kuva: Maj Karma. Kuvamanipulaatio: Markku Ikonen

Maj Karma pitää jo yhdeksättä vuotta nettisivuillaan kysymyspalstaa, jossa kävijät voivat kysyä bändiltä mitä tahansa. Palstan lievästi vittuileva sävy vaatii lukijalta hieman sulattelua, mutta tuhannen päälle menevästä kysymysmäärästä päätellen kommunikaatio toimii. Tänä keväänä bändi on varustanut keikkabussinsa Karmaphonella, johon kuka tahansa voi soitella koska tahansa – bussista joko vastataan tai sitten ei.

Ajankohdasta riippuen Karmaphonesta saattaa kuulla hyvinkin riemukasta tarinaa. Poikaporukan nousuhumalaisella menomatkalla kun juttujen taso nousee samaa käyrää kusipaussien tarpeen kansssa. Rakas bändimme Vapaapudotus ei kaluston vähyydestä johtuen ole reissannut koskaan farmariautoa suuremmalla kulkupelillä, mutta ”roudareita” pyritään aina ottamaan takapenkki täyteen juuri matkatunnelman takia. Ehkä pöllimmekin idean Maj Karmalta ja Turmion Kätilöiltä, joka on kuulemma tehnyt saman tempun jo aikaisemmin. Mikäpä olisikaan mukavampaa kuin välittää tunnelmat tuoreeltaan tien päältä? Sitä vartenhan Radio Novakin on olemassa, että kansalaiset saavat ilmoittaa nähneensä ison koiran valtatiellä 6.

Tässäkin blogissa on aiemmin höpisty Twitteristä, Facebookista ja muista moderneista tavoista pitää artistin ja yleisön välistä suhdetta yllä. Bändit eivät enää katsele yleisöään yläviistosta tiedottajan muodostaman suojamuurin läpi, vaan viestinnästä on tullut paljon intiimimpää. Suurimpia staroja lukuun ottamatta bändit päivittävät uutisensa nettiin itse, minkä lisäksi jäsenillä on omat henkilökohtaiset profiilinsa, joista fanit voivat käydä kurkkimassa näiden arkea.

Rehelliset artistiblogit ovat kuitenkin harvassa. Jos katsotaan esimerkiksi Elastisen tai 69 Eyesin mobiiliblogeja, eiväthän ne ole mitään muuta kuin markkinoinnin jatke. Juostaan ilman paitaa rantavedessä, liikutetaan yleisöä tai notkutaan toisten julkkisten seurassa, täts it. Don Johnson Big Band kirjoittaa suht aidolta vaikuttavia, mutta lannistavan pitkiä vuodatuksia tulevan albuminsa teosta siihen tahtiin, että jääkö plätylle enää mitään yllätystä? Jos sen sijaan otat sunnuntai-iltapäivänä langan päähän krapulaisen muusikon jostakin Parkanon pimeimmmältä metsätaipaleelta, olet viestinnän ytimessä. Pointsit Karmalle!

Maj Karma saapuu Hulluun Pulloon 15. toukokuuta. Karmaphonen numero on 044 0124 754, laittakaahan vaasalaiset linjat kuumiksi!

PS. Mitä muuten pidätte blogin uudesta visuaalisesta linjasta?