Teksti: Janne Laaksonen

.
Onneksi sattuu kesän about kuumin päivä kun olen sopinut pienestä haastelutuokiosta Super Tsunamin iloisten musikanttien kanssa.
Kiivetään vanhan kivitalon  portaat ylös, minäkin iloisesti loikkien ja vain lievän lämpöhalvauksen kourissa.
Yllättäen Rockwerstaan kakkosen kahvio on yllättävän viileä, liekö edellisyön rankkasateen viilentämä..
Pääsen siis tivaaman yhtyeen kuulumisia ja muita suunnitelmia ilman lisähappea.
.
Super Tsunami syntyi koronan aikaan eli kolmisen vuotta on bändi ollut kasassa.
Alusta lähtien on koko systeemi ollut omissa käsissä, kun äänitykset on tehty biisintekijä-kiipparistilaulaja Sami Pulkkisen studiossa ja sama mies, siiviliammatiltaankin kuvaaja, on myös videoiden toteutuksen takana.
Bändi onkin tehnyt videon jokaisesta biisistä, uusinta lukuunottamatta.
Videot ovat mukavaa yhdessä tekemistä ja hauskanpitoa, eikä niissä ole tarkkoja askelkuviota ennalta mietittynä, vaan aika fiilispohjalla mennään.
Biisejä on kasassa parikymmentä ja niitä on nyt treenattu ankarasti uudella kokoonpanolla.
.
Aiempi kitaristi Joona Keturi lähti Saksaan opiskelemaan musiikkia, mutta teki yllätysvieraikun Ritzin keikalle ja kahden kitaristin soitto kuulosti niin hyvältä, että bändiin otettiin vakituiseen kokoonpanoon kaksi kitaristia, Kalle Heikius ja Joni Pieniluoma.
.
Fyysinen julkaisu on nykyään yhtä varma bisnes kun VHS-videovuokraamon perustaminen, ehkä uutta tulemistaan muutaman vuoden tehnyttä vinyyliä lukuunottamatta.
Tämä formaatti saa bändiltä hiljaista ja hyväksyvää hyminää, ”Vinyyli vois olla ihan jees joskus. Sais koottua parhaat biisit.”
Toki biisit  löytyvät kaikista suoratoistopalveluista ja videt Youtubesta, mutta kuka tietää jos joskus vinylistien soittimistakin.
Radiot useammassa maassa ovat soittaneet bändin biisejä ohjelmissaan ja erityisesti Etelä-Amerikasta on tullut innostunutta palautetta ja suuri kiertue onkin vain ajan kysymys.
Ekan julkaisun jälkeen tuli monia keikkapyyntöjä, ihan biisin ansiosta ja ilman myyntipuheita.
Korona tietenkin teki keikkailun hankalaksi, mutta kymmen keikkaa on bändi tehnyt ja niistä on tullut hyvää palautetta.
Sami tosin myöntää, että keikkamyynti ei välttämättä ole ollut tehokkainta mahdollista.
”Sen vois ehkä ulkoistaa” mies loiventaa diy linjaa.
.
Joka viikoinen treeni pitää hyvän soittokunnon päällä ja tuo varmuutta keikoille.
Se myös näkyy lavalla soittajien kasvoilla ja olemuksessa, soittaminen yhdessä on kivaa ja se tunnelma myös välittyy yleisölle.
Ei siinä edes itkuvirsien ja itsesääli-iskelmän masentama musiikinkuulija voi murjottaa kun lavalla hymyillään ja pidetään hauskaa.
Harvoin lisäilen omia mielipiteitäni näihin juttuihin, mutta Taiteiden yön Ritzin keikka teki suuren vaikutuksen ja normaali kellon vilkuilu ja kännykän räplääminen unohtui ja keskityin täysillä musiikkiin.
Livemusiikki on vaan yksi parhaista asioista maailmassa ja silloin kun kaikki ovat hymyssä suin, yleisö ja bändi, ei siitä voi seurata muuta kun helvetin hyvä keikka.
Rakkaudesta lajiin kertoo myös se, että kaikilla muusikoila on muitakin soittoprojekteja käynnissä ja Sami lisäksi äänittää studiossaan erilaisten bändien tuotoksia.
Bändin ammattitaitoa  kuvaa hyvin basisti Catin lause; ”Mä en oo ehkä tavanomainen basisti, mutta mä oon helvetin hyvä basisti.”
.
Super Tsunami on:
Laulu Satu Guru
Basso Cat
Kitara Kalle Heikius
Kitara Joni Pieniluoma
Koskettimet Sami Pulkkinen
.
Bändin löydät myös Facebookista ja Instagramista.
Super Tsunami – Little Romance: www.youtube.com/watch?v=hr0INKQ46dY