Teksti: Janne Laaksonen

 

Entusiasti addikti, intoilija, friikki, riippuvainen, kannattaja.

 

Kirppikseltä bongatusta vanhasta sivistyssanakirjasta vaasalainen Emmi löysi artistinimensä. Sana tuntui heti tutulta, koska kaikki määritelmät, katsantokulmasta riippuen, kuvaavat osuvasti laulaja/lauluntekijä Emmiä alias Entusiastia.

13- vuotiaana viulunsoiton lopettanut ja omien sanojensa mukaan ”siellä täällä” vähän lauleskellut vaasalainen artisti kertoo olevansa itse itsensä pahin vihollinen. ”Joku omassa mielessä sanoo että et sä osaa etkä sä pysty, mutta kun sen yli pääsee, niin sen jälkeen pystyy vapaasti luomaan niillä eväillä mitä löytyy”.

Tänä vuonna Emmi ylitti tuon kynnyksen ja alkoi tekemään musiikkia. Puolessa vuodessa hän on ehtinyt tekemään kolme keikkaa, joiden setissä oli seitsemän biisiä, joista yksi on nyt jäänyt pois henkilökohtaisuuden vuoksi. Uutta materiaalia on kanavoitumassa kokoajan lisää ja yksi uusi biisi on jo melkein valmis.

Keikkojen lisäksi artisti on ehtinyt käymään studiossa Eksyneiden kanssa ja sinkkubiisi Koska Aurinko Laskee tuli ulos 22.11.. Emmi , säestäjänään Antonio Teca, esitti kappaleen Vaasassa vieraileelle presidenttiparille. Vaasan kaupunki twiittasi aiheesta ”Heistä kuullaan vielä.”

 

Musiikkia, joka tuntuu oikealta

Luovasta prosessista puhuttaessa Emmi kertoo tekevänsä sellaista musiikkia, joka tuntuu oikealta ja koska ei elämässäkään ole halua laatikoitua mihinkään, ei musiikkiakaan voi sitoa mihinkään tietyyn genreen, vaan se vaihtelee sen mukaan mitä milloinkin sattuu tulemaan.

Musiikillisena esikuvana Emmi mainitsee Yonan ja kehuu erityisesti tämän kykyä tehdä monenlaista musiikkia. Emmin kuuntelulista onkin hyvin laaja, mutta se sisältää vain hyvää musiikkia. Hän mainitseekin omaavansa ”helvetin hyvän musiikkimaun” ja nauraa päälle.

Biisit hän tekee lähes valmiiksi, mutta bändin kanssa sovitellaan ja viimeistellään. Koska Emmi ei osaa soittaa kitaraa, bassoa tai rumpuja, biisien sovittaminen saa välillä Remumaisia piirteitä. Suulla päristeltyjen rumpukomppien lisäksi käytössä on mielikuvat; ”Tää niinku leviää tässä kohtaa ihan kokonaan“ tai ”Kuvitelkaa että me kävellään peräkkäin polkua pitkin heinikon keskellä ja soitetaan siinä samalla”.

”Musiikissa tärkeintä on tunne, mutta joo, kyllä siellä sanojakin on” Emmi sanoo. Biisin syntyminen saattaa kestää pari kuukautta ja vasta kun se on valmis, sen pointti selviää muille. Jos selviää.

 

Enemmän jengi kuin bändi

Entusiasti ja Eksyneet on Emmin mukaan enemmän jengi kun bändi. Eksyneet käsittää kaikki ne ihmiset, jotka ovat jollain tavalla vaikuttaneet biisien syntyyn. Jengissä kaikki ovat tasa-arvoisia, mutta Emmi on kapteeni, joka määrää laivan kulkusuunnan. Hän kehuu yhteistyötä soittajien kanssa helpoksi, koska he ymmärtävät mitä hän milloinkin tarkoittaa. Ainakin jonkin verran. Jos tulee tilanne etteivät ymmärrä, niin yhteishenki on kuitenkin niin hyvä, että voi rohkeasti sanoa että ei noin.

 

Entusiasti ja Eksyneet:

Entusiasti: Laulu ja triangeli

Otto Pirttiperä: Kitara

Lauri Saarinen: Rummut

Tero Iijalainen: Basso

Neo Paavola: Kitara ja kiipparit

 

S-posti: entusiastiemmi@gmail.com

Spotify: https://open.spotify.com/artist/5ehwcgORX1rCgP54rJkrDP

Instagram: @entusiastieksyneet

Facebook: https://www.facebook.com/entusiastiemmi/

 

Tsekkaa muut Volumen Haastattelussa artikkelit