Teksti: Janne Laaksonen

Mitä tapahtuu, kun sekoitetaan Placebo, Foo Fighters ja Lita Ford? Menin ottamaan selvää ja Wastelandin iloiset musikantit vastailivat. Paikalla olivat kitaristi Tero, basisti Joel ja laulaja Hanna. Plus kahvia ja pullaa.

Wasteland on tässä olomuodossaan vuoden ikäinen ja on juuri käväissyt äänittämässä ensimmäisen biisinsä. Highway tallennettiin Petri Nakkilan studiossa Palosaarella ja tulos on nyt kuultavissa Spotifyssä.

Ahkerasti keikkaileva bändi lähtee mielellään soittamaan sinne, minne pyydetään. Viimeisimmällä yksityiskeikallaan yleisössä oli välillä ainoastaan synttärisankari yksin, mutta silti vedettiin täysillä koko ajan. ”Paitsi sen ajan, kun yleisö kävi vessassa. Silloin mekin pidettiin tauko”, Joel heittää.

”Kyllä se on tärkeetä, että vedetään aina täysillä. Usko omaan tekemiseen on vahva ja se on näkynyt myös yleisöltä tulevan positiivisen palautteen muodossa. Meillä on setissä ainoastaan yksi lainabiisi, muut on omia”, Tero kertoo.

”Ja onhan se siistiä, kun näkee lavalta ihmisten tanssivan ja suutelevan slovarin aikana”, Hanna herkistyy.

Biisit syntyvät itseoppineiden muusikoiden yhteistyönä

Biisit syntyvät Teron tekemien pohjien tai riffien pohjalta, joihin Hanna rakentaa melodiat ja sanoitukset. ”Alkuperäinen idea tai riffi on kuitenkin peruskivi, jota ilman ei syntyisi sanoja tai melodiaa”, summaa Hanna biisien syntyä. Laulun aiheet löytyvät omasta mielikuvituksesta, mutta niissä on kuitenkin vahva kosketuspinta oikeaan elämään.

Kaikki bändiläiset ovat itseoppineita musiikin saralla Joelia lukuun ottamatta, mutta hän on omien sanojensa mukaan ”vain basisti, joka juo kahvia ja syö pullaa, kun muut treenaavat.” Soittajat ovat monissa eri kokoonpanoissa vaikuttaneita, mutta solisti Hannalle bändi on ensimmäinen.

”Olen kyllä harrastanut musiikkia eri muodoissa, perhejuhlista karaokeen. Meillä on erittäin musikaalinen perhe”, kertoo myös kitaraa soittava Hanna.

Biisejä onkin jo lähetetty monenlaisiin medioihin ja kilpailuihin. ”Jos tulee vastaan joku sellanen juttu, johon voi biisin lähettää, niin kyllä me yleensä osallistutaan.” Tulevaisuudessa bändi näkee itsensä tekemässä lisää keikkoja ja biisejä. Tero lisää vielä: ”Oishan se kiva koittaa joskus, oisko se pidemmänkin rundin tekeminen raskaampaa, kun murojen pakkaaminen nykyisessä päivätyössä.”

 

Wasteland

Vocals: Hanna Palmu
Guitar: KP Voutilainen
Guitar: Tero Hautamäki
Bass: Joel Aspholm
Drums: Marko Suomela

Mikseri: http://www.mikseri.net/artists/wastelandfinland.156762.php
Facebook: https://m.facebook.com/WastelandBandVaasa/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6Azh7uaQeBVTJeudztjrJn
Instagram: @wasteland_finland