Helmikuu käynnistyy raskaan musiikin parissa, kun paljon toivottu rock-yhtye Peer Günt esiintyy WsArenalla perjantaina 2. helmikuuta. Nämä raskaan rockin legendat lavalle lämmittelee paikallinen Max on the Rox, joka koostuu kokeneista ja lahjakkaista vaasalaismuusikoista.

Kouvolalainen Peer Günt ponkaisi menestykseen vuonna 1984 järjestetyistä Rockin SM-kilpailusta ja on koko uransa ajan kulkenut uskollisesti omaa heavy rock ´n´ blues-polkuaan. Bändi on toiminut aktiivisesti myös studion puolella; debyyttialbumi Peer Günt julkaistiin vuonna 1985, jonka jälkeen yhtye on tahkonnut levyjä tasaiseen tahtiin aina 90-luvun puoleenväliin saakka. Vuonna 2016 bändi juhli 40-vuotista taivaltaan ja yhtyeellä onkin takana jo tuhansia soitettuja keikkoja. Peer Güntin tunnetuimpia kappaleita ovat ”Backseat” ja ”I don’t Wanna Be a Rock ’n’ Roll Star sekä ”Bad Boys Are Here”, ”Bartender” ja ”Losing My Mind”.

Max on the Rox on vaasalainen rock/blues -yhtye, joka sai alkunsa vuonna 1997 Wasa Band J.A.M -tapahtumassa. Bändissä vaikuttaa kolme vaasalaista pitkän linjan muusikkoa; basisti-laulaja Markku Keho, kitaristi-laulaja Max Bäckman sekä rumpali Kai Hahto, joka on tullut tunnetuksi Nightwishin rumpalina. Ensihetkistä lähtien bändi on soittanut omaa tuotantoaan, musiikkityylinä roots/rock/blues. Max on the Rox on julkaissut neljä omakustanteista levyä, joista viimeisin on vuonna 2014 julkaistu Marilyn’s Favorites.