”Meillä olis tällaista uutta, suomenkielistä materiaalia” esittelivät Paati ja Coma uuden powerpop-bändinsä materiaalia radioneuvos Anssi Marttiselle. ”Mitä helvettiä nyt taas” oli Anssin reaktio. Näin sai MHNT nimensä.

Alunperin MHNT piti olla Timo ”Coma” Silvennoisen sooloprojekti, mutta mies halusi sittenkin bändin ympärilleen. Vaikka studioon oltiinkin aluksi menossa eri porukalla, bändi muotoutui kuitenkin tutuista The Lieblings ja The Sugarrush -orkestereiden pelimanneista. Bändin ensimmäisissä studiosessioissa oli mukana myös sattumalta kaupungissa keikalla ollut, The Posies -mies, R.E.M-kitaristinakin tunnettu Ken Stringfellow.

Coma kirjoittaa biisit ja tuo ne mukanaan pääkaupungista Vaasaan akkariversioina  treenikämpälle, missä ne saavat lopullisen muotonsa bändin käsittelyssä. Studiossa Coma kuitenkin on se bändin hiljainen, jolle käy kaikki sovitukset tyyliin ”Joo, tää on hyvä.”

Bändin julkaistut biisit ovat päätyneet monille soittolistoille, ja esimerkiksi Spotifyssä kuuntelukertoja on ollut paljon. Myös YLE on soittanut bändin materiaalia. Bändin jäsenten frendi olikin kuullut kolmen tunnin ajomatkan aikana ”Joka päivä töitä teen” -biisin kaksi kertaa samalla YLEn kanavalla. Paatin mukaan heillä ei ole suhteita YLEen tai minkään muunkaan radiokanavan soittolistojen laatijoihin, vaan kyseessä on ollut hyvä tuuri tai sitten biiseistä oikeasti pidetään.

Pekka Laineen luotsaamassa Levylautakunta-ohjelmassa on ruodittu bändin kaikki biisit. Keskustelua herätti erityisesti ”Ennen kuin äiti kuolee” -biisin eräs laini.

Mikä, sen jätän lukijan arvattavaksi.

Bändin julkaisupolitiikka noudattaa tuttua sapluunaa. Biisit julkaistaan eri kanavilla sitä mukaa, kun ne valmistuvat, ja kun materiaalia on tarpeeksi koossa, julkaistaan pitkäsoitto. Vaikka keikkasetissä on jo esityskunnossa 20 biisiä, keikkailuun panostetaan enemmän vasta pitkäsoiton ilmestymisen jälkeen.

Mitään ihmeellisiä tavoitteita bändillä ei ole – jos sellaiseksi ei lasketa maailman parhaan bändin tittelin tavoittelua.

 

Bändin jäsenet:

Paati Wägar

Ove Ritola

Andy J. Prinkkilä

Timo Silvennoinen

 

Facebook

Spotify

Youtube

Soundi-haastattelu

 Haastattelija: Janne Laaksonen