Minulta kysellään tasaiseen tahtiin, millä mallilla ”kohuttu ja kehuttu” Vapaapudotuksen LP on. No, levyhän on määrittelemättömän pituisessa vaiheessa – paljolti sen takia, että allekirjoittanut on käytännössä lopettanut taustojen tuottamisen. Logic Pro kaikilla herkuilla löytyy koneesta, mutta inspiraatio pätkii kuten Sibeliuksella Kummeli-sketsissä. Näköjään pyörällä ajonkin voi unohtaa, jos pitää tarpeeksi pitkään taukoa.

Kirjoittaminen sen sijaan sujuu edelleen, ja koska meitä on siunattu lahjakkailla tuottajaystävillä, taustapuoli järjestyy kyllä aikanaan. Tästä päästäänkin jälleen yhteen Spotifyä hehkuttavaan kirjoitukseen. Lopullisia taustoja odotellessa on nimittäin hyvä heittää soimaan jokin tunnetusti groovaava raita ja hahmotella omia sanojaan sen päälle. Pikainen Spotify-haku löytää yli 18 000 instrumentaalia, joiden joukosta voi rajata räppiä ja sopivan tempon poppia omalle soittolistalle. Parhaat instrumentaaleista ovat aitoja versioita sinkkujen b-puolilta, huonoimmat taas kliinisesti soitettuja MIDI-kopioita. Koittakaa hakea ”99 Problems Cover Version”, niin tiedätte mikä ero on sillä, vääntääkö miksauspöydän nuppeja Rick Rubin vai Jaska Präntööltä.

Eikä siinä vielä kaikki, sanoisi ostoskanava. Laululinnuille löytyy yli 21 000 raitaa karaokea, joilla harjoittaa äänijänteitään kotona ilman karaokebaarin sosiaalisia paineita. Löytyy Foo Fightersia ja Jimmy Eat Worldia, tai vaihtoehtoisesti Natalie Imbrugliaa ja Britneytä rauhallisempiin hetkiin. Nettihän on täynnä kattavia lyriikkasivustoja, joten pienellä vaivannäöllä Spotify-tehokäyttäjä kyhää loppumattoman karaokesetin kotiinsa. On se kätevä!