”Joskus varhaisella 80-luvulla näin legendaarisen Ristikan lavalla heavy bändin, jonka nuori laulusolisti teki minuun syvän vaikutuksen. Meuhkasin kavereilleni koko illan kyseisestä Wizard-nimisestä orkesterista ja siitä leopardipaitaisesta ”pikkujätkästä”, joka bändissä lauloi. Tuo pikkujätkä oli Aatu Latvala, joka myöhemmin opittiin tuntemaan Lenni Paarmana ja tilaisuus oli joku niistä lukemattomista bändikisoista, joita siihen aikaan monin paikoin järjestettiin.”

Myöhemmin Lennin tie jatkui Kuudennusmiehien, Kimi Shelter & the Avoidsin ja sekalaisten projektien kautta Lauri Tähkä & Elonkerjuun rumpalin pallille. Sieltä käsin tulivat tutuksi niin kultalevyt, isot areenat kuin kiljuvat fanilaumatkin.

Solistin lähdettyä omille teilleen oli motivaatio musiikkiin kateissa, mutta uutta kipinää soittamiseen toi Klamydia-solisti Veskun suomi-iskelmää rock-asenteella esittänyt Vesku Jokinen & Sundin pojat. Sundin pojissa Lenni jatkoi rumpalina ja bändin basistina toimi vanha Elonkerjuumies Ana Naali.

Myöhemmin Elonkerjuu koottiin uudelleen ja ilman etuliitettä operoineessa bändissä vaikuttivat samat muusikot kuin ennenkin, mutta laulaja vaihtui Juha Lagströmiin. Elonkerjuun jäätyä tauolle, oli aikaa keskittyä pitkään haaveissa olleeseen, englanninkieliseen rock-levyyn.

Lenny & the New Wingsin tarina alkaa 2012 Vauhtiajojen backstagelta, jossa Lenni pyysi tulevaan bändiinsä mukaan Telaketju-yhtyeen rumpalia Hank Manniota. Loput soittajat löytyivät läheltä. Luottobasisti, Lennin jokaisessa yhtyeessä Kimi Shelteriä lukuunottamatta soittanut Ana Naali sai kutsun liittyä joukkoon. Kutsu kävi myös Anan ja Lennin kanssa Sundin Pojissa ja muissa yhteisissä projekteissa musisoineelle kitaravelholle John J Kuljulle.

Varsinainen startti myöhästyi Kuljun sairastuttua, ketään korvaavaa soittajaa ei haluttu, vaan jäätiin odottamaan kitaristin tervehtymistä. Myöhästyneen alun jälkeen bändi on julkaissut kolme biisiä, joista kahdesta on tehty elokuvaohjaaja Dave Bergin johdolla videot. Kappaleet on julkaistu deezerissä, spotifyssä, youtubessa yms. Pitkäsoitto julkaistaan marraskuussa ja sitä promotaan minikiertueella Loretta Problemin kanssa. Kiertueen päätöskeikka soitetaan kotikaupungissa Vaasassa.

Yhtyeellä on takanaan kaksi keikkaa, El Gringossa ja Festivillassa.

”Ei oo oikeen mieltä lähteä keikoille kolmen julkaistun biisin jälkeen. Levyn ilmestymisen jälkeen tilanne on toinen.”

Levy julkaistaan omalla A2-levymerkillä ja on äänitetty omassa studiossa. Yhtiön toimenkuvaan kuuluu myös äänentoistopalvelu, joten keikkabussi ja pa-kalusto löytyy omasta takaa. Fyysisen cd-äänitteen jakelu on ulkoistettu, mutta muuten homma pyritään hoitamaan omin voimin. Joskin promootio ja keikkamyynti on annettu ammattilaisten käsiin. Lenni sanookin että osaava promoottori on bändille nykyään tärkeämpi kun levy-yhtiö.

Lenny & the New Wingsin musiikillinen tyyli ei ole sidottu tiettyyn genreen, vaikka soittajien hevitausta usein biiseissä kuuluukin. Julkaistut biisit edustavat montaa eri meininkiä, Kiss-tyylisestä Saucy Sisteristä True Playerin tarttuvaan hittimeininkiin sekä In the stillness of the nightin herkistelyyn.
”Sieltä voi tulla mitä vaan death metallista discoon. Se on tässä bändissä vapauttavaa.”

Levyn suhteen odotukset eivät ole listojen kärkisijoilla, vaan levy on enemmänkin käyntikortti, jonka avulla yleisön toivotaan löytävän keikkapaikoille. Myöskään bändistä ei ole tarkoitus tulla leipätyötä, vaan soittamista jatketaan koska se nyt on vaan niin helvetin nastaa. Elonkerjuun juuri julkistettu uusi tuleminen ei myöskään vaikuta Lenny & the New Wingsin tulevaisuuteen, vaan molemmat bändit jatkavat omalla sarallaan niin kauan kun yleisöä piisaa ja homma toimii.

Jäsenet:

Lenny Paarma – Voc, Gtr
Ana Naali – Bass
John J. Kulju – Gtr
Hank Mannio – Drums

 

– Janne Laaksonen