Black metal -yhtye Ajattara esiintyy Vaasan Leipätehtaalla lauantaina 9.9.2017. Tämän keikan myötä avataan myös Vaasan Uuden Kulttuurin Yhdistys Volume ry:n syyskausi, jonka ohjelmisto on juuri julkaistu kokonaisuudessaan.

Ajattara on helsinkiläinen vuonna 1996 perustettu synkkää metallia soittava yhtye, jonka keulahahmo on solisti Pasi Koskinen, alias Ruoja. Alun perin Ajattara oli Koskisen sooloprojekti, mutta sittemmin yhtyeessä on vaikuttanut lukuisia eri muusikoita. Yhtyeen taru näytti olevan lopussa vuonna 2012, mutta vietettyään hiljaiseloa joitain vuosia yhtye teki näyttävän paluun Nummirockissa vuonna 2016.

Yhtyeen musiikki on synkkää ja alakuloista metallia ja musiikille luodaan ominainen melankolinen tunnelma kosketinsoittimilla. Laulukielenä toimii suomi ja tyylinä black metal -henkinen huuto, joskin joillain kappaleilla kuullaan myös puhdasta laulua. Yhtyeen lyriikoissa toistuvia aiheita ovat kuolema, pahuus ja pimeys.

Ennen pääesiintyjää lavalla nähdään pietarsaarelainen Magenta Harvest. Yhtyeen jäsenet ovat pitkän linjan metallimuusikoita ja kokemus kuuluu myös bändin musiikissa, joka on taidokkaasti soitettua monipuolista death metallia.

Tervetuloa!