Tapaamme paikallisessa baarissa, jossa pelaillaan sitä sellaista peliä, josta syntyy hirveä meteli ja jossa lätkitään hohtavaa kiekkoa pitkin pelipöytää. Tämä aktiviteetti on haastattelun taltionnin ääniraidalla muutamissa kohdissa dominoivassa roolissa ja jos jutussa on mikäänlaisia epäloogisuuksia tai kirjoitusvirheitä, on syy yksin tässä =)

 

Biisinikkari-laulaja-kitaristi Lobo-Tommi ottaa oluen, istuu toiselle puolelle pöytää ja haukottelee.
Takana on duunipäivä ja hiljattain maailmaan putkahtanut toinen jälkeläinenkin vaatii veronsa.
Stereotyyppinen kuva punkkarista vesittyy heti kättelyssä.

Ei Grillijono K:O.kaan ole Tommin mukaan perinteistä punkkia, vaan enemminkin rockin, metallin ja punkin sekoitus. Vaikutteet tulevatkin enemmän skandinaavisen actionrockin kuten mm. Hellacopterssin ja Turbonegron parista.
Viimeisin kolahdus on norjalainen Kvelertak, jonka paita Tommilla on päällään ja jonka keikalle Grillijono K.O. teki opintomatkan, kun bändi vieraili Rytmikorjaamolla. Alitajunnasta musiikkiin saattaa tulla muistumia nuoruuden puhkikuunnelluilta levyiltä, joilla tahkosivat mm. Metallica ja Slayer.

Bändin soitto onkin enemmän kalellaan rockiin, kun perinteiseen kolmen soinnun punkkiin. Nimen K.O. loppuosan voisikin mieltää musiikillisena turpaanvetona.

Alkunsa bändi sai ajatustasolla 2013 vuoden tietämillä,kun Tommin aiempi bändi Thunderbaum jäi telakalle. Ajatus suomenkielistä materiaalista kyti mielessä, kunnes 2015 keväällä pidettiin bändin ensimmäiset treenit.

Nimi bändille syntyi kun Tommin ystävät Make eli Vapaapudotus sekä Setä Tamu ja Kuningas Pähkinä yhteyksistä tuttu Dj Myyrä ehdotti nimeä Grillijono K1. Nimiehdotus nauratti Tommia, onhan grillijonojen öisien Hulk Hoganeiden uhoilu ja kinastelu urpoudessaan säälittävän hupaisaa meininkiä. Sulattelun jälkeen K1 vapaapainitermi vaihtui nyrkkeilystä tuttuun K.O. lyhenteeseen (knock out eli tyrmäys) joka kuvastaa hyvin bändin musiikkia.

Valmiina bändillä on viitisentoista biisiä. Neljästä on tehty Joona Hokkasen (Lunar Park Productions) studiolla äänitteet, jotka löytyvät Youtubesta, Spotifystä, Deezeristä ja mitä näitä nyt on. Tekeillä on myös Waasalandiassa kuvattu musiikkivideo, joka on edennyt jo leikkausvaiheeseen asti. Tulevaisuudessa on mahdollista että bändi julkaisee vinyylinä ”hittikokoelman”, mutta cd julkaisuja ei ole luvassa johtuen katoavan formaatin laskevasta suosiosta ja digitaalisen julkaisun kaiken puolisesta helppoudesta.

Mitään rankkoja kannanottoja tai poliittisia mielipiteitä sanoista ei löydy, mutta kyllä osansa turpaanvedosta silti saavat mm. kapitalistit.

 

”Kaikki mulle ja vielä enemmän,
ahmin omenat ja muutkin hedelmät.
Ravistelen puuta niin et’ viimeinenkin silmu tippuu,
laiva on lastattu ja painuu kohta vittuun.”

Grillijono K.O. ”Kapitanisti”

Keikkoja bändi on tehnyt ympäri maata ja esimerkiksi Lahden legendaarisessa Torvessa vastaanotto oli lämmin.
Helsingissä ei vielä ole ehditty soittaa, mutta tulossa on keikat pääkaupunkiin ja Turkuun.

Alussa keikkoja tehtiin yhdessä mm. tamperelaisen Huora yhtyeen kanssa. Samoihin aikoihin aloittaneen Huoran äkillinen nousu listojen kärkeen herättää ajatuksia myös Tommissa.
”Mistä sitä ikinä tietää, mitä tapahtuu. Kaikki on mahdollista.”

Bändin soittajat käyvät päivätöissä ja soittaminen on harrastus. Tommin mukaan olisi kuitenkin hienoa elättää itsensä soittamisella ja jos tilaisuus siihen tarjoutuu, niin miksipä ei. Jalat ovat kuitenkin tukevastii maan pinnalla, eikä maailma romahda vaikkei läpilyöntiä tulisikaan. Soittaminen on kuitenkin hauskaa ja hyvä tapa poistaa paineita.

Kokoonpano, joka on pysynyt alustalähtien samana ja näyttää tältä:

Lobo-Tommi (kurkku, kitara)
Ilari R (kitara)
Lars von Bier (basso)
Bräd Wursti (rummut)

Grillijonon kuulumisia pääset kuulemaan:

Facebookissa

Spotifyssä

Youtubessa

 

– Janne Laaksonen