Perinteistä Taiteiden yötä vietettiin taas Vaasassa torstaina 10.8. ja myös Volumen jengiä oli nauttimassa taiteesta lämpimänä elokuisena iltana. Kameran takana toimivat Samuli & Piia ja kirjoituksesta vastasi Elina. Lisää kuvia illasta löydät Volumen Facebook-sivuilta.

Nightbird (Anna-Stina Jungerstam) esiintyy levykauppa Tenhossa.

Nightbird (Anna-Stina Jungerstam) esiintyy levykauppa Tenhossa.

Allekirjoittanut pääsi tänä vuonna kokemaan Vaasan taiteiden yön ensimmäistä kertaa. Mielenkiintoista ohjelmaa löytyi joka puolelta ympäri Vaasan keskustaa ja keskustan laitamiltakin. Tunnelma oli kuin suurkaupungin kaduilla. Eri taiteentekijöiden kokoontuessa yhteen tarjolla oli laaja kattaus muun muassa musiikkia, teatteria, tanssitaidetta, kuvataidetta, elokuvaa ja ruokaelämyksiä.

Starttasimme Taiteiden yön levykauppa Tenhosta, jossa Nightbird aloitti soittonsa klo 17. Vaasalaislähtöinen Nightbird (Anna-Stina Jungerstam) esitti folk/blues -vaikutteista musiikkia syvällä lauluäänellään säestäen kitarallaan. Tenhosta jatkoimme kohti Black Wall Galleryä, jossa oli Maija Minnin näyttely Järjestelmä ja kaaos. Teoksissa yhdisteltiin grafiikkaa, tekstiilitaidetta, maalaamista ja sekatekniikkaa.

Kulttuuritalo Fannylla oli Malviniemi Companyn monitaiteellinen esitys People ”Pollution”, joka yhdisteli teoksessaan kamarimusiikkia, nykytanssia ja mediataidetta. Teoksessa käsiteltiin kierrätystä ja ihmisen suhdetta luontoon. Hypnoottiset äänimaisemat ja visuaaliset elementit saivat katsojan uppoutumaan täysin teoksen maailmaan. Erityisesti mieleen jäi tanssijan perässä laahaava liuta muovipusseja, jotka muistuttivat valtavaa käärmettä tai tuhatjalkaista ja esityksen lopussa muovipussit muodostivat suuren pallomaisen ja kahisevan olion.

Mieleenpainuva ja mahtava konsepti Taiteiden yössä oli ulkona pääkirjaston edessä järjestetty rullaluistindisko. Pimenevä ilta tarjosi Roller Discolle loistavat puitteet diskopalloineen ja vinyylejä soittavine dj:neen. Kaikilla rullaluistelijoilla taitotasoon katsomatta näytti olevan todella hauskaa. Päätimme kierroksemme Kuntsin modernin taiteen museoon, jossa oli Marjo Levlinin näyttely Unelmia, haamuja.

Marjo Levlin: Unelmia, haamuja.

Marjo Levlin: Unelmia, haamuja.

Oli upeaa nähdä, miten monipuolinen ja laaja tarjonta Vaasan Taiteiden yössä on. Monesti olikin valinnanvaikeuden edessä, mitä seuraavaksi mennä katsomaan. Taiteiden yö oli oiva tilaisuus tutustua uusiin taiteentekijöihin Vaasassa ja muualla, joiden tulevia tuotantoja jää seuraamaan mielenkiinnolla!

-Elina

Lisää kuvia Taiteiden Yöstä löydät täältä.