rubik1_jukkasalminen

Pop/rock/indie-bändi Rubik on perustettu jo vuonna 2002, mutta varsinainen rysähdys tapahtui vasta 2007 debyyttilevy Bad Conscience Patrolin myötä. Kansa ja kriitikot olivat ymmällään, mistä näin valmiilta kuulostava bändi yhtäkkiä putkahti. Fullsteam-pomon hypetys ”Radioheadia suuremmasta bändistä” antoi epäilijöille ladatun aseen käteen, mutta kunnianhimoista musiikkia tekevä bändi lunasti lupaukset kunnialla.

Kaksi vuotta myöhemmin Rubik-fanit ovat jännittävän paikan edessä: kaikki haluavat kuulla, mihin suuntaan aprillipäivänä julkaistava Dada Bandits -kakkosalbumi bändiä vie. Ainakin ensimmäisenä arvostelemaan ehtinyt Rumba tykkäsi: 5/5 tähteä.

Vaasasta kotoisin oleva, mutta vähitellen helsinkiläistynyt The Casbah kuulostaa ja näyttää häpeilemättömän tyylikkäältä. Nuori bändi sekoittaa moderniin indie-soppaansa retroaineksia muun muassa folkista ja motownista.

Tuotteliaaksi tiedetystä Sugarrush-Bullets-Graceskull-Conquistadors -joukkueesta kuuluu jälleen uutta. Tällä kertaa pelikentälle hyppäävät Ove Ritola ja Andy J. Prinkkilä ja bändi on ristitty ylväästi The Royal Pissiksi. Massiivisen särövallin läpi tunnelmoiva kaksikko on ollut kasassa jo useamman vuoden ja EP:kin on julkaistu, mutta keikoille bändi aktivoitui vasta tänä keväänä.

Info

Rubik, The Casbah, The Royal Piss, dj Anttiwalker
Perjantai 24.4.2009
Royal Bar & Night, Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa
HUOM. Aikaisemmasta tiedosta poiketen ovet aukeavat klo 22.30, showtime 23.00
Liput 8 € (Volumen jäsenet 7 €)
Ennakkoliput tulevat myyntiin 3.4. Anttila Top Teniin

Linkit

http://www.myspace.com/rubikband
http://www.myspace.com/thecasbahband
http://www.myspace.com/theroyalpiss

Tapahtuman Facebook-event

Kuvia illasta

[flickrset id=”72157617675230452″ thumbnail=”square”]