Sara julkaisee 24. maaliskuuta Solus-levyn, jolla nivoutuvat yhteen viime kuukausina julkaistut kolme EP-levyä. Uusi musiikki poikkeaa melko lailla vanhasta ja on huomattavasti yksinkertaisempaa ja elektronisempaa kuin aiempi. Tämä on herättänyt keskustelua, joten kävin haastattelemassa Saran nokkamies Joa Korhosta siitä, mitä uuden musiikin taustalta löytyy.

Monia varmasti kiinnostaa, mistä on saatu inspiraatio tyylisuunnan muuttamiseen ja onko muutos ollut tietoista vai tapahtunut itsestään?

– Kyllähän musiikki aina muuttuu iän myötä ja sen mukaisesti, millaista musiikkia itse kuuntelee. Suuri vaikutus on ollut myös meidän kiipparistilla Marko Kivelällä, joka bändiin tullessaan kuuntelutti tosi paljon uusia bändejä. Innostuin sitten konemeiningistä enemmän. Toki konemeininkiä on aina ollut, mutta aiemmin ne on sovitettu bändimuotoon. Nyt haluttiin jättää biisit koneversioiksi.

Onko joitain erityisiä bändejä, joista olette saaneet vaikutteita?

– Jos jotakin tiettyjä mainitsee, niin IAMX:ää on tullut kuunneltua paljon. Myös Tame Impala ja Chvrches ovat vaikuttaneet. Kent on ollut kaikille bändin jäsenille merkittävä yhtye ja vaikuttanut bändin tuotantoon pitkään.

Kirjoitat siis itse kaikki lyriikat. Mistä saat niihin ideoita?

– Uusissa biiseissä on aika paljon kirjoitettu omasta elämästä, omasta saamattomuudesta ja siitä, että olisikohan jo aika kasvaa aikuiseksi. Paljon itsetutkiskelua. Kun biisiä alkaa kirjoittaa, tekstit vievät usein mukanaan. Sitä heijastelee omaa elämäänsä tekstien kautta. Saman biisin sisällä voi olla monia eri aiheita ja itselle jokaisen säkeistön rivien väleissä on hirveä määrä tavaraa, mikä ei kaikille näy.

Entä onko uusissa uusissa biiseissä jokin yhdistävä tekijä tai teema?

– Ei ehkä niinkään, mutta jossain kohtaa aloin huomata, että tosi monissa biiseissä toistuu sana ”yksin”. Levyn nimi SOLUS tarkoittaa ”yksin, erillään” . Havahduin siihen, että laulan paljon kaikkea omista fiiliksistä ja siitä, että ”mä kyllä selviän kaikesta”. Eli kaiken kaikkiaan tällä levyllä on todella paljon itsetutkiskelua.

Sara esiintyy torstaina 24.3. Vaasassa Leipätehtaalla. Mitä voimme odottaa tulevalta keikalta?

– Luvassa on ainakin hieno valo- ja videoshow ja enimmäkseen uusia biisejä. Vanhojakin biisejä soitetaan, melkein kaikilta levyiltä on varmaankin tulossa jotakin. Emme ole vielä päättäneet ihan varmasti, mitä vanhoja biisejä aiomme soittaa, mutta se selviää sitten keikalla!

Sitä odotellessa! Paljon uutta musiikkia on nyt siis saatu ulos, osaatko sanoa jo tulevaisuudesta jotain?

– Kyllä vain, uusia biisejä on jatkuvasti työn alla joten niitä on ainakin tulossa!

-Milja