Sain ilokseni haastatella Gaselleja  ennen Leipätehtaan keikkaa hotelli Teklassa illallisen äärellä. Alla on äänite haastattelusta kolmeen noin kymmenen minuutin osaan jaettuna. Tunnelma oli jätkien ja myös itseni mukaan varsin kaurismäkeläinen. ’Italialaistunnelmaa’ mukaileva ravintolamiljöö kammottavine sisustuselementtineen ja taustalta välillä riemukkaastikin kuuluva Suomi-karaoke oli oiva näyttämö tunnelmalliseen haastatteluun.

Ensin infopaketti yhtyeestä.

– Helsinkiläinen Gasellit on perustettu vuonna 2008. Jäsenet ovat Hätä-Miika, Päkä, Thube-Hefner ja Musajusa.

– Yhtyeen ensimmäinen omakustanne ’Gasellit’ EP on julkaistu 2010. Vuonna 2011-2014 levy-yhtiö Monsp. Sinä aikana levyt ’Kiittämätön’ 2012 ja ’Aina’ 2013. Vuodesta 2014 Universal Musicin alaisen Johanna Kustannuksen riveissä. Julkaistu levy ’Seis’ 2015.

– Yhtyeen logo on NFL Oakland Raiders joka kuvastaa yhtyeen jäsenten yhtenäisyyttä ’meidän jengi’

– Merkkipaalu: ’Funky Awards 2015 – Vuoden bändi’

Mielikuvani tutkivan journalismin jälkeen Gaselleista oli aika pitkälle seuraava: Neljä nuorta komiaa testosteronihuipussaan mylvivää uroshirveä bilettää, freestailaa, vetää bissee, highfive, rintaröyhintä ja sit hyväl vibal vetää settii ja kaikkea tätä vähän sillee vasemmalla kädellä!

Olin väärässä ja hyvä niin! Paitsi siinä, että olivat kyllä varsin komeita nuoria uroita. Haastattelun aikana kävi kyllä hyvinkin selväksi että jätkät ovat tekemässä tosissaan omaa juttuaan. Tottakai siihen kuuluu biletys, mutta kun tehdään töitä, tehdään töitä tosissaan. Arvostan korkealle lujaa tahtoa ja uskoa omaan juttuun ja toivon että se jatkuu heidän kohdallaan vielä kauan!

Tässä koosteessa käydään läpi muun muassa keikkareissujen sattumuksia, miten biisejä rakennetaan, jäsenten shamesongit ja niin edelleen.

Kiitos Gasellit, toivottavasti tulette pian takaisin!

Osa 1:

Osa 2:

Osa 3:

 

– Sari