Legot ovat maailman parhaita leluja ja legoilla leikkineestä lapsista kasvaa viisaita ja hurmaavia aikuisia, näin on näreet. Legojen avulla nuori allekirjoittanutkin pysyi visusti erossa Transformerseista, roolipeleistä, kitaransoitosta ja muista arveluttavista leikeistä.

Yleensä kokosin uuden rakennussarjan vain kerran ohjeen mukaan, minkä jälkeen palikat vapautuivat valtavaan laatikkoon odottamaan suurempaa inspiraatiota. Lempiaiheitani olivat kaupungit, autot, laivat ja lentokoneet, ja oikeassa elämässä nähdyt paikat heijastuivat voimakkaasti myös Legolandiaan. Jos esimerkiksi kesälomareissulla pyyhkäistiin perheen kanssa Vaasanlaivoilla Uumajaan, palikoista alkoi välittömästi kotiinpaluun jälkeen syntymään samannäköistä autolauttaa ja terminaalia. Ritari- ja avaruuslegot ja muu larppaus ei kiinnostanut lainkaan, Technic-legot ehkä vähän vanhempana. Alle kaksvitosena kuitenkin.

Sain tekosyyn tälle Lego-hehkutukselle, kun löysin tämän kokoelman: kaksikymmentä legopalikoilla toteutettua levynkantta. Ilmeisesti muitakin kiinnostaa luoda legoista jotain oikeassa maailmassa nähtyä, ja toisilla innostus jää päälle jopa aikuisenakin.

51gjr8jpw7l_sl500_

muse-black_holes_and_revelations-300x300
Muse – Black Holes & Revelations

Flickrin tai Googlen lyhyen kaivelun jälkeen voi todeta, että legoista pystyy tekemään – ja tehdäänkin – käytännössä mitä tahansa. Tässä muutamia kohokohtia:


Historiallisia valokuvia Lego-versioina

15 tunnettua videopeliä Lego-versioina

20 klassikkoelokuvaa Lego-versioina


Lego Guitar Hero -ohjain

Futurama-jengin päämaja Lego-maailmassa

Lego-aikuisviihdettäkin on kuvattu, mutta sen saatte kaivaa esiin itse, senkin tuhmeliinit!