After Forest julkaisi huhtikuussa ”Act I” -nimisen, kolme kappaletta sisältävän EP:n. Kyseinen julkaisu tulee saamaan myös jatkoa, sillä suunnitelmissa on julkaista yhtenäistä tarinaa kertovia kappaleita yhteensä kolmessa näytöksessä. Luvassa on siis vielä ”Act II” ja ”Act III”.


Neljästä vaasalaismuusikosta koostuva progressiivista ja genrerajoja rikkovaa metallia soittava After Forest näkee kappaleensa ennemmin toisiinsa linkittyvinä teoksina kuin yksittäisinä biiseinä. Radiosoitto ei ole tälle omia polkujaan kulkevalle yhtyeelle tavoite laisinkaan – tarkoitus on alusta asti ollut säveltää polveilevia, monimuotoisia kokonaisuuksia.

– Bändin ensimmäiset askeleet otettiin vähän mutkitellen. Rumpalimme Juha ja minä soitimme jo vuonna 2007 samassa bändissä, lähinnä Metallica-covereita jamitellen. Ekat omat biisit värkkäilimme vuosien 2008 ja 2009 aikana ja vasta vuonna 2012 mukaan lähti toinen kitaristimme Jesse, bändin laulaja-kitaristi Jukka Karppi muistelee.

– Ihan alusta asti tekemisiämme ja sävellyksiämme on määrittänyt innovatiivisuus ja sellainen tietynlainen tahallinen epäloogisuus. Että biisin ei tarvitsekaan mennä niin, että säkkärin jälkeen tulee automaattisesti aina kertosäe. Suurimpia musiikillisia esikuvia meille ovat Opeth, Nirvana ja 70-luvun proge, ja usein nämä äkkiseltään ajateltuna tyylillisesti kovin kaukana toisistaan olevat vaikutteet nivoutuvat meillä vaikkapa yhdenkin biisin sisälle, Karppi sanoo.

After Forestille lyriikat ovat iso osa bändin ulosantia.

– Teemme Jukan kanssa tekstit yhdessä ja tarinamuotoisissa lyriikoissamme näkyy ehkä parhaiten ne mainitsemamme 70-luvun progevaikutteet. Muun muassa Pink Floydin tekstit ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen. Teema-albumit ovat olleet aina lähellä sydäntäni, joten luonnollisesti vastaavanlaista haluaa tehdä myös oman bändinkin kanssa, avaa kitaristi Jesse Ikola bändin teksteistä.

Yhtye on kunnianhimoisten kappaleidensa lisäksi saanut kehuja myös live-esiintymisistään. Esikoiskeikka Vaasan El Gringossa vuoden 2014 keväällä kirvoitti paikalle saapuneesta väestä muun muassa sellaisia kommentteja, kuin ”tällaista metallimusiikkia Vaasan skene juuri kaipaakin” ja ”– toi mieleen Opethin jossa laulaa Kurt Cobain”.

– Bändin tulevaisuuden suunnitelmissa on saada nyt julkaistua jatkoa ”Act I” -EP:lle, eli ”Act II” ja ”Act III”, jonka jälkeen alkaa ankara keikkojen haku. Tämä iso projekti on nyt kuitenkin tehtävä ensin alta pois, ja keikkailu tai uusien biisien säveltäminen ja sovittaminen tähän päälle saattaisi sotkea visiotamme liiaksi.

BIISIVALINTA
Under the brooding sky

”’Act I’ sisältää kolme kappaletta, joista ensimmäinen on ikään kuin intro, ja kahdesta jäljellejäävästä täysmittaisesta kappaleesta on tämä ehkä helpommin lähestyttävä. Tekstillisesti tämä on myös julkaisumme avainbiisejä ja sävellyksellisesti tässä on paljon bändille ominaisia juttuja.”


After Forest
Jukka Karppi – laulu ja kitara
Jesse Ikola – kitara
Pasi Isomäki – basso
Juha Tujunen – rummut

After Forest Facebookissa ja Spotifyssa.