Muun muassa Radio Rockilla soinut tuore vaasalaiskokoonpano See-through Mirror julkaisi vuoden alussa ensimmäisen äänitteensä, ”At the end of our days”.

Kolme kappaletta sisältävä ”At the end of our days” on vaasalaisen See-through Mirrorin ensimmäinen julkaisu. Aiemmin lähinnä melodista metallia laulaneen Heidi Mannströmin matka yhdessä muusikoiden.net-sivustolta löytyneen Jukka Kinnusen rinnalla on ollut vähintäänkin mielenkiintoinen, ”At the end of our days” -EP:tä kun on äänitetty niin Tampereella, Jyväskylässä, Laihialla, Seinäjoella kuin Vaasassakin. Kysymyksiin vastailemassa on yhtyeen laulaja Heidi Mannström.


– See-through Mirror on perustettu Vaasassa loppukesästä 2012. Tapasin Jukan muusikoiden.net-sivustolla, kun kumpikin etsi uusia tuulia musiikin saralla. Molemmilla jäsenillä on siis aiempaa bänditaustaa jo paljonkin, minulla hevin ja metallin puolelta ja Jukalla iskelmän ja rokin puolelta. Idea See-through Mirrorista syntyi näitä eri musiikillisia taustoja yhdistelemällä.

Bändillä on tavoitteena saavuttaa kuulijakuntaa kaikenlaisten kuulijoiden parista.

–  Jos musiikillemme jokin genrelätkä pitää lyödä, niin sanoisin että olemme alternative rockia. Bändin materiaali on melodista ja tarttuvaa musiikkia, joka välillä puetaan särötettyyn rock-asuun ja välillä akustiseen muotoon. Ainakin lähtökohtaisesti musiikkimme on monille erilaisille musiikkidiggareille helposti lähestyttävää.

See-through Mirrorilla kappaleiden syntyprosessi on kovin demokraattinen.

– Sävellykset teemme Jukan kanssa yhdessä ja yleensä niin, että biisi lähtee rakentumaan Jukan ideoimasta sointukulusta tai melodianpätkästä. Minä teen tekstit tavallisimmin jo valmiin kappaleen päälle. Tekstien aiheet ammennan joskus omasta elämästäni ja joskus ihan vain kyseessä olevan sävellyksen tunnelmasta.

Bändi koostuu ainakin toistaiseksi Heidistä ja Jukasta. Tulevaisuuden suunnitelmat ja toiveet ovat kuitenkin selvät.

– Tietenkin seuraava, luonnollinen askel on se koko bändin kasaan saaminen. Se taas mahdollistaa pitkän tähtäimen suunnitelmamme, eli keikkailun ja esimerkiksi kokopitkän albumin äänittämisen. ”At the end of our days” -EP:hän äänitettiin ympäri Suomen niin, että rummut äänitettiin Tampereella, koskettimet Jyväskylässä, bassot Seinäjoella, kitarat Laihialla ja laulut Vaasassa. Tällaista prosessia ei ehkä jaksaisi kymmenen biisin mittaisen albumin kohdalla…


Biisivalinta:

”’At the end of our days’ on ensimmäinen bändille valmistunut kappale, julkaisun nimikkokappale ja lisäksi sekä minun että Jukan lempibiisi tuotannostamme. Kappaleen melodia on hieno ja koko biisin tunnelma viestii siitä, mistä See-through Mirrorrissa on kyse.”


See-through Mirror
Heidi Mannström – laulu
Jukka Kinnunen – kitara

See-through Mirror Facebookissa
See-through Mirror Spotifyssä