Kansainvälisessä biisinkirjoitusteollisuudessa käytetään ns. leadeja kertomaan säveltäjille ja tuottajille, minkälaista matskua levy-yhtiön A&R on etsimässä uudelle tähtöselleen. Syväkurkkuni bisneksen sisältä kertoo, että joskus nämä leadit ovat naurettavan yksityiskohtaisia. Saatekirjeessä kerrotaan kiertelemättä, jos ollaan esim. etsimässä powerballadia bändille, joka näyttää Tokio Hotelilta, kuulostaa Katy Perryltä ja U2:lta sekä vetoaa 14-17-vuotiaisiin vasenkätisiin ruotsalaisteineihin, jotka asuvat 30-80 000 asukkaan kaupungissa.

Kun kuulin pätkän Pete Parkkosen esikoissingle Girl In A Uniformista, ensimmäinen ajatukseni oli, että nyt joku limainen hittimaakari on lukenut leadinsa turhan kirjaimellisesti. Olin jo sparrannut itseäni kirjoittamaan tökeröstä Disco Ensemble -plagiaatista, mutta onneksi jäin makustelemaan asiaa muutamaksi päiväksi. Uusin Rumba nimittäin kertoo, että Girl In A Uniform on ihan aidon Disco Ensemblen käsialaa. Biisi tehtiin Magic Recoveries -albumin studiosessioissa jo pari vuotta sitten, mutta päätettiin jättää pois levyltä.

”Aidot artistit kirjoittaa omat biisinsä” tyylinen ahdasmielinen ajattelu on aikansa elänyttä. Se että knipit, jussiylikosket ja lassekurjet ovat laajentaneet toimenkuvaansa bänditouhuista myös idolien biisinkirjoittajiksi, on ehdottomasti vain parantanut julkaistavan tuotannon tasoa. Jonkun pitäisi kuitenkin levytyskiireiden keskellä pysähtyä miettimään, syntyykö studiossa artistin näköistä matskua vai ei. Disco Ensemblelle on vuosien saatossa kehittynyt tunnistettava soundi, josta ei tule Parkkosen omaa pelkkää vokaaliraitaa vaihtamalla. Siksi Girl In A Uniform on minulle pelkkä Disco Ensemble -coveri, fanin tunnustus idoleilleen. Ja se julkaistaan tilanteessa, jossa kaikkia kiinnostaisi eniten tietää, mikä artistin oma linja tulee olemaan.

Biisin video ei ole vielä netissä, lyhyt klippi uteliaimmille Radio Rockin sivuilla.