– Trance on usein hyvin yksinkertaista ja suoraviivaista musiikkia. Moniin biiseihin kyllästyy puolen minuutin jälkeen. Haluan, että minun biisini pysyvät mielenkiintoisina alusta loppuun, sanoo vaasalainen koneartisti V4 eli Valtteri Niemi-Hukkala.

V4 julkaisi syyskuun lopulla uuden singlen nimeltä The Decade of Summer. Single on jatkoa viime vuonna julkaistulle esikoisalbumille Animation.

21-vuotias Niemi-Hukkala panostaa kappaleidensa elävyyteen.

– Haluan, että biiseissäni tapahtuu. Biisini perustuvat usein yhteen sointukulkuun, mutta niissä saattaa olla päällekkäin jopa kolme tai neljä melodiaa. On haastavaa saada eri melodiat sovitettua yhteen niin, että homma toimii.

– Biisi-ideat syntyvät synalla jammailemalla. Kun keksin jonkin jutun, joka voisi toimia, soitan sen talteen. Sitten alkaa soundien metsästys.

Niemi-Hukkalaa ovat vuosien varrella innoittaneet muun muassa Darude ja Tiësto. Toistaiseksi kaikki V4:n kappaleet ovat olleet instrumentaaleja, mutta tulevaisuudessa artisti haluaisi kokeilla myös laulajien kanssa työskentelemistä.

Niemi-Hukkala on soittanut pianoa 7-vuotiaasta alkaen ja opiskellut Kuula-opistossa musiikin teoriaa ja säveltapailua. Konemusiikkia hän ryhtyi tekemään teini-ikäisenä.

– Yläasteen lopulla ryhdyin kuuntelemaan koneartisteja sillä korvalla, että tällaisen säveltämiseen ja tuottamiseen voisi olla minullakin rahkeita. Ensimmäiset vuodet kuluivat opetellessa. Lopputuloksena oli huonosti miksattuja kappaleita, joissa oli käytössä preset-soundit.

Tähän mennessä Niemi-Hukkalan musiikkia on päätynyt muun muassa Vaasan Salaman promovideolle sekä PathMaker-yrityksen markkinointikäyttöön.

– Oma tyyli on kehittynyt jatkuvasti. Viimeisen kolmen – neljän tekemäni kappaleen aikana linja on tuntunut loksahtavan kunnolla kohdalleen.

Niemi-Hukkala soittaa V4:n lisäksi koskettimia myös metalliyhtye Apuksessa. Oman projektin äärellä hän kuitenkin viettää aikaa useita tunteja viikossa.

– Tavoitteena olisi olla joskus vähintään se yhden kesähitin ihme.

Biisivalinta:

”Kulunut kesä oli hieno: oli hyvät kelit ja kaikenlaista hienoa tapahtui. Halusin omistaa kuluneelle kesälle yhden biisin. Julkaisu vain venyi syksyyn. Biisissä on yksi sointukulku ja paljon eri melodioita. Tyylillisesti se edustaa hyvin V4:n linjaa.”

https://www.facebook.com/v4music