Standard Time on yksi Vaasan määrätietoisimmista bändeistä. Rockpop-kvartetti on järjestänyt asiansa siten, että bändi sai julkaista kuun alussa musiikkivideon, jota on kuvattu muun muassa Vaasan lentokentän kiitoradalla ja keskussairaalan katolla. Bändin ura etenee ja treenejä pidetään aktiivisesti, vaikka yksi jäsenistä opiskelee Lontoossa.

Aiming High -musiikkivideo on kerännyt YouTubessa lähes 3 000 katselukertaa alle kahdessa viikossa. Videon eteen on tehty töitä viime vuoden lokakuusta alkaen.

– Olimme lokakuussa keikalla Rokkikoulun 10-vuotissynttäreillä. Teppo Kangas tuli siellä juttelemaan ja ilmoitti haluavansa tehdä kanssamme musiikkivideon 360-tekniikalla, kertoo laulaja-kitaristi Mika Kuusisto.

Biisin musiikkivideota varten bändi äänitti jo helmikuussa. Sovituksiin he saivat neuvoja Mikko ”Setä Tamu” Tammiselta sekä Janne Hyödyltä, joiden säveltämät kappaleet ovat esimerkiksi nousseet Japanin sinkkulistan ykköseksi.

– On aina hyvä saada ulkopuolisten mielipiteitä omista kappaleista. Kun Vaasassa kerran on kansainvälisen tason tuottajia, kysyimme heitä mukaan. Janne Hyöty kävi jopa kuuntelemassa treenejämme ja antoi tipsejä. Biisin rakenne muuttui, kun olimme kuulleet Tammisen ja Hyödyn mielipiteet.

Aiming High on Standard Timen debyyttisingle. Aiemmin bändi on julkaissut muutamia demokappaleita ja pari musiikkivideota. Omien sanojensa mukaan yhtye soittaa menevää rockpopia kolmiäänisillä stemmoilla. Esikuvia kysyttäessä jäsenet tiputtelevat muun muassa U2:n, Coldplayn ja Hurtsin kaltaisia nimiä.

Yhtyeen basisti Pekka Niemi opiskelee viulunsoittoa Lontoon Royal College of Musicissa. Tästä huolimatta yhtye treenaa aktiivisesti.

– Kun olen ollut Suomessa, olemme treenanneet parhaimmillaan päivittäin. Säveltäminen puolestaan onnistuu hyvin netin välityksellä, Niemi kertoo.

– Kun lähetän jonkin sävellyksen Pekalle, hän on tehnyt siitä usein muutetun version jo seuraavaksi aamuksi, Kuusisto jatkaa.

Yhtyeen jäsenet eivät pelkää tehdä töitä bändinsä eteen.

– Kun lähettää 300 sähköpostia, sieltä voi tulla vain yksi positiivinen vastaus. Se on aika uuvuttavaa, mutta kun asiat menevät sen yhden positiivisen vastauksen ansiosta eteenpäin, työ palkitaan, Niemi sanoo.

– Vaikka lähden syksyllä Seinäjoelle insinööriopintoihin, todellisuudessa tämä bändi on se, mitä haluan tehdä, Kuusisto linjaa.

Yhtyeen seuraava tavoite on debyyttialbumin julkaiseminen.

– Lisäksi Wembleylle pitää joskus päästä soittamaan. Se ei ole pelkkä haave, se on tavoite.

Biisivalinta:

”Biisi kertoo bändin tämänhetkisestä tilanteesta. Se on meille myös tietynlainen rohkaisubiisi. Kappaleessa lauletaan ’They say I’m wasting my time doing things I love’. Vaikka kaikki eivät usko meihin, me uskomme itseemme. Musiikillisesti biisi kuvaa meitä hyvin. Rockpopia, paljon stemmoja.”

Standard Time on:

Mika Kuusisto – laulu ja kitara
Tomi Trofast – kitara ja taustalaulu
Pekka Niemi – basso ja taustalaulu
Valtteri Seppälä – rummut

https://www.facebook.com/standardtimemusic
http://bit.ly/aiminghigh_spotify