Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat on bändi, jonka tavoite on nostaa tavoitteita koko ajan. Yhtye julkaisi seitsemän biisiä sisältävän esikoisäänitteensä 5.7.2014. Kyseiselle ”Terveisiä  Erämaasta” -EP:lle valikoidut kappaleet on sävelletty suurimmaksi osaksi vuoden 2013 aikana.

Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat perustettiin marraskuussa 2010. Bändin jäsenet olivat tuolloin 15-vuotiaita.

– Näimme ilmoituksen Club 25:ssä pidettävästä lyriikkakilpailusta ja päätimme kaveriporukalla perustaa bändin ja lähteä mukaan. Lyriikkakilpailun jälkeen ilmottauduimme vielä hetken mielijohteesta myös Merenkurkun koulun Luovan toiminnan päivään esiintymään, sanoo yhtyeen laulaja-kitaristi Eemu Laurila.

– Bändin kehitys on ollut luontainen jatkumo, mikään yhtyeeseen liittyvä ei ole syntynyt väkisin vääntämällä. Varsinkin alussa se oli ihan konkreettinen tunne, kun tajusi että meillä on nyt toimiva bändi kasassa ja nippu omia biisejä sävellettynä. Näin tässä nyt vaan on päässyt käymään, rumpali Heikki Haahkala myötäilee naurahtaen.

Kuva: Jukka Vähälummukka

Kuva: Jukka Vähälummukka

Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat soittaa omien sanojensa mukaan ”punk ’n’ rollia”, jossa on lisäksi vaikutteita monesta muustakin genrestä. ”Terveisiä Erämaasta” -EP:llä on rockin vastapainoksi myös yksi hyvin haikeatunnelmainen balladi, joten kovin kapeakatseista orkesterista ei todellakaan ole kysymys. Teksteihin yhtyeen sanoituksista ja sävellyksistä vastaava Laurila sanoo imevänsä vaikutteita myös populaarikulttuurin muista ilmentymistä, muun muassa kuvataiteesta ja kirjallisuudesta.

– Minulla on tapana soitella biisit kasaan. Useimmiten lähden siitä, että keksin jonkun hyvän otsikon ja alan kitara kädessä työstää tekstiä eteenpäin. Sana ja sävel siis syntyvät yhtäaikaisesti. Joskus koko biisi on valmis parissa tunnissa, kun taas joskus vaikkapa kappaleen kakkossäkeistö syntyy viikkoja ykkössäkeistöä myöhemmin. Pidän ajatuksesta, että kappaleisiin on ujutettu viittauksia populaarikulttuuriin, ja onhan yhtyeen nimikin jo viittaus Antoine de Saint-ExupérynPikku Prinssi” -kirjaan, valottaa Laurila.

Bändi uskoo vakaasti keikkailuun ja fanikannan kasvattamiseen live-yleisön vakuuttamisella. Tulevaisuudessa yhtye aikoo panostaa varsinkin ulkopaikkakunnilla keikkailuun.

– Nautimme live-esiintymisistä ja se varmasti näkyykin lavapreesensistämme. Olemme bändin suhteellisen lyhyen olemassaolon aikana soittaneet jo 36 keikkaa. Se on aika paljon demobändille, Laurila laskeskelee.

– Vaikka keikkailu on aina ollut bändillemme se tärkein vaikuttamiskanava, olemme todella aktiivisia myös sosiaalisen median puolella. Työjakauma yhtyeen markkinoinnissa menee nykyään karkeasti arvioiden niin, että Eemu hommaa keikat ja minä päivitän somea. Syksyllä meillä on ensimmäiset ulkopaikkakuntakeikkamme. Ensi lähtöön valloitamme musiikillamme Kokkolan, Pietarsaaren ja Kristiinankaupungin, mutta toivottavasti keikkapolkumme jatkaa kulkuaan vielä muuallekin, Haahkala summaa.

 

Biisivalinta: Protagonisti ja antagonisti

”Biisi syntyi kivuttomasti yhden iltapäivän aikana. Kappaleessa on veikeä tunnelma ja siinä korostuu hyvin yhtyeemme kaikki hyvät puolet. Kappale on ikään kuin sellainen ”jos pidät tästä, pidät myös muista kappaleistamme” -tyyppinen esitys. Siinä on myös kiva tarina, johon oli helppo kuvata video.”

 

Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat on:
Eemu Laurila – laulu ja kitara
S-P Kangas – kitara
Antti Väisänen – kitara
Heikki Haahkala – rummut