Lucy Goes to Sleepin jäsenet ovat syntyneet vuonna 1994. Silti bändi koostuu Pink Floyd -diggareista ja kaiken lisäksi yhtye julkaisi toukokuussa ihka aidon livealbumin nimeltään Live Friday the 13th. Ovatko nämä nuoret miehet teleportanneet itsensä nykyaikaan 1970-luvulta?

Lucy Goes to Sleep syntyi neljän kaveruksen Rush-coverprojektiksi vuonna 2012.

– Bändiä perustettaessa moni meistä soitti myös muissa bändeissä. Huomasimme kuitenkin aika nopeasti, että tämä bändi on jotain, mihin haluamme oikeasti satsata, kertoo bändin laulaja-basisti Henri Vuortenvirta.

lucugoestosleeppromo_leveä

Musiikkiaan bändi kuvaa kokeelliseksi rockiksi, joka kerää yhteen vanhan progen ja uuden rockin parhaat puolet. Vaikuttajikseen bändi nimeää muun muassa Led Zeppelinin, Deep Purplen ja Musen.

Univocal Music -levy-yhtiön julkaisema livelevy Live Friday the 13th on Lucy Goes to Sleepin ensimmäinen virallinen julkaisu. Vaasan Leipätehtaalla äänitettyä livelevyä päädyttiin tekemään sattumalta.

– Soitimme syksyllä 2013 Pietarsaaressa keikan ja muutama päivä sen jälkeen saimme sähköpostia keikan miksanneelta Niklas Harjulta. Hän kertoi tykkäävänsä musiikistamme ja live-esiintymisestämme ja ehdotti, että tekisimme livelevyn ja hänen levy-yhtiönsä julkaisisi sen.

Lucy Goes to Sleep esiintyi myös Ruotsissa toukokuun alussa.

– Saimme mahdollisuuden lähteä Ruotsiin Svenska Österbottens Ungdomsförbundin järjestämän Bandcamp-projektin kautta. Ruotsissa pidettiin erilaisia workshopeja päivällä ja illalla oli aikaa vetää keikkaa.

– Elokuussa olemme menossa jälleen Ruotsiin soittamaan Bandcamp-projektin järjestämillä festareilla.

Lähiaikoina bändi aikoo hankkia keikkoja ja nauhoittaa lisää biisejä. Tämän vuoden aikana olisi tarkoitus julkaista myös musiikkivideo.

– Jos pitkäaikaisista suunnitelmista puhutaan, niin me tulemme olemaan ensimmäinen bändi, joka soittaa Jupiterissa.

Biisivalinta:

”Tattoo kertoo viime kesän reissusta Kyprokselle, jossa yhden illan aikana meidän yhteinen kaverimme päätyi kännipäissään tatuointiliikkeeseen. Hän sanoi haluavansa tatuoida kaverinsa nimen käteensä. Kun kaverimme ilmestyi vähän myöhemmin hotellille, hän näytti tatuonnin meille muille. Tatuoinnissa luki meidän kitaristin nimi.”

Lucy Goes to Sleep on:

Henri Vuortenvirta – laulu ja basso
Jonas Skeppar – kitara ja taustalaulu
Marcus Sundgren – koskettimet
Jonathan Kull – rummut

http://www.facebook.com/LucyGoesToSleep
https://play.spotify.com/album/4aPKdbHjXJo9rtas6DzhGG?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open