The Stoogesia ja The Heartbreakersia tapailemalla syntynyt Vanity-Nation julkaisi helmikuussa netissä kolme biisiä toisen studiosessionsa tuloksena. Yhtyeen seuraava tavoite on julkaista ensimmäinen fyysinen levy.

Vanity-Nation soittaa omien sanojensa mukaan punk rockia, jossa melodisuus ja räkäisyys sekoittuvat sopivassa suhteessa.

– Suomessa tehdään aika vähän tällaista musiikkia, jossa vanhan koulukunnan punk ja modernimpi melodinen meininki kohtaavat, toteaa yhtyeen laulaja Teemu Jokinen.

Ainakin täällä Pohjanmaalla on tosi vähän tän genren musaa, jatkaa kitaristi Jyri Mursula.

Kuva: Lisa McWhirter

Kuva: Lisa McWhirter

Vanity-Nation perustettiin kesällä 2011. Yhtyeen ensimmäinen keikka koostui lainamateriaalista, jota napattiin muun muassa The Stoogesilta, The Dead Boysilta ja The Heartbreakersilta.

– Omia biisejä syntyi kuitenkin nopeasti niin paljon, että jo seuraavalla keikalla soitimme pääosin omaa materiaalia, rumpali Otto Väisänen kertoo.

Biisien sanat kirjoittaa laulaja Jokinen.

– Suurin osa teksteistä on henkilökohtaisia ja niissä käsitellään esimerkiksi ihmissuhteita. Mukana on kuitenkin myös kantaaottavampia biisejä. Muun muassa kulutushysteriaa ja turhamaisuutta kritisoidaan, Jokinen kertoo.

Viime vuonna Vanity-Nation äänitti talteen kuusi biisiä ja helmikuussa kovalevylle saatettiin kolme biisiä lisää.

– Vielä tämän vuoden puolella menemme jälleen studioon ja todennäköisesti sen jälkeen julkaisemme ensimmäisen fyysisen levyn. Levylle tulee mukaan myös jo tähän mennessä nauhoitettuja biisejä, bändin jäsenet kertovat.

Tulevaisuuteen Vanity-Nation katsoo maltillisin mielin.

– Teemme musiikkia ensisijaisesti itsellemme, mutta se ei tarkoita sitä, että emme haluaisi muidenkin kuuntelevan sitä, jäsenet toteavat.

– Vaikka suosio ei kasvaisi, niin kyllä bändissä soittaminen jokaviikkoisesta jumppasessiosta käy.

Biisivalinta:

”Nimestään huolimatta biisi ei kerro Zeitgeist-liikkeestä. Biisin taustalla on ajatus pyramidihuijauksesta, ja biisi kertoo siitä, miten rahalla saa valtaa ja miten rahan avulla voi alistaa ihmisiä. Biisi on suoraviivainen, mutta siinä on myös dynamiikkaa.”

Vanity-Nation on:

Teemu Jokinen – laulu
Jyri Mursula – kitara
Lauri Hakala – kitara
Mika Hirvikoski – basso
Otto Väisänen – rummut

http://soundcloud.com/vanity-nation
https://www.facebook.com/pages/Vanity-Nation/305970452839064