Volume potkaisee käyntiin Volumen esittelyssä –juttusarjan, jonka tarkoituksena on nostaa säännöllisesti esille ajankohtaisia vaasalaisia bändejä. Ensimmäisenä haastattelupyynnön sai melankolista metallia soittava Veristi, joka julkaisi alkuvuodesta ensimmäisen äänitteensä. Nimeä Alku kantava promolevy sisältää neljä biisiä.

Veristi syntyi syksyllä 2012 kitaristipari Petri Suomilammin ja Janne Lakosen ideasta.

– Soitimme eräissä läksiäisissä samassa cover-bändissä ja niihin aikoihin Janne ehdotti, että pitäisikö ryhtyä tekemään yhdessä musiikkia vanhan bändini pohjalta. Biisien tekeminen yhdessä lähti heti rullaamaan mukavasti, Suomilammi kertoo.

Veristin jäsenet kuvaavat musiikkiaan melankoliseksi metalliksi, jossa on mukana eksperimentaalisia sävyjä. Aiempaa bändikokemusta Veristin jäsenillä on muun muassa Vuohivasarasta ja The WildFiresta. Bändi uskoo erottuvansa massasta suomenkielisyydellä sekä klassisen naislaulun ja raa’an örinän yhdistelmällä.


veristirajattu

– Synisti-laulajamme Satu Huhtala teki meihin vaikutuksen, kun aikanaan etsimme kosketinsoittajaa ja Satu lähetti meille demon, jossa hän lauloi ja soitti koskettimia. En demoa kuunnellessani keskittynyt kosketinosuuksiin ollenkaan, sillä ihailin vain hänen laulamistaan, Suomilammi fiilistelee.

– Satu opiskelee klassista laulua Centria-ammattikorkeakoulussa Kokkolassa. Hän valmistuu sieltä laulunopettajaksi.

Veristi pyrkii soittamaan ensimmäiset keikkansa tulevana kesänä.

– Kiireiden ja rumpalinvaihdoksen takia emme ihan vielä pääse keikoille. Keikkoja kuitenkin odotetaan. Livenä soittaminen on bänditouhujen suola, Suomilammi sanoo.

Tavoitteita löytyy pidemmällekin.

– Aina pitää olla tavoitteita kun soittaa bändissä. Toivomme, että jokin levy-yhtiö kiinnostuisi meistä jossain vaiheessa, Suomilammi toivoo.

Biisivalinta:”Synti kuvaa ehkä parhaiten musiikkiamme. Kappaleessa on paljon meille tyypillisiä juttuja. Biisi on synkkä ja raskas. Kertosäe on hyvä. Mukana on myös Henri Uusitalon soittamaa viulua, mikä toi hyvän lisän biisiin.”

Veristi on:

Satu Huhtala – laulu ja koskettimet
Petri Suomilammi – kitara
Janne Lakonen – kitara
Stefan Laine – basso
Kim Söderlund – rummut

http://www.facebook.com/veristiband
http://soundcloud.com/veristi