Jatkan vanhojen keikkakokemusten kelailua pienen tauon jälkeen. Maakun aakkosissa C:n jälkeen tulee R ja R:n jälkeen D, jonka kohdalla nähtyjen bändien lista näyttää seuraavalta:

Damn Seagulls
Danko Jones
Deep Insight
De La Soul
Disco Ensemble
Don Huonot
Downstairs
The Duke

DANKO JONES, RUISROCK 2006. Mielestäni Danko Jones, tuo lipeväkielinen paholainen, tekee verrattain tylsää musiikkia. Olen yrittänyt syventyä herran tuotantoon kotioloissa useampia kertoja, mutta ei vain kolahda. Riffit toistavat pitkälti itseään eikä lauluraitojakaan kehtaa turhan monipuolisiksi väittää.

Karismaa äijällä sen sijaan riittää. Danko on yksi niistä todella harvoista rockbändeistä, joita bänditoverini Pekka luukuttaa vapaaehtoisesti kotonaan. Aluksi ihmettelin moista fanitusta, mutta tarkemmin ajateltuna Dankohan on täysin Too Shortin veroinen pelimies, musiikki vain kuuluu eri genreen.

Kuten sanottua, himassa Danko Jones ei oikein meikäläiselle lähde, mutta livenä menen aina mieluusti tsekkaamaan herran kuulumiset. Ruisrockissa 2006 takana oli ilmeisesti kohtaaminen kiukkuisen sulhasen kanssa, sillä Dankolla oli koko keikan ajan lappu toisen silmänsä peittona. Soitto kuitenkin sujui ja navan alla huitelevat välispiikit pitivät tunnelman korkealla taukojenkin ajan. Rokkizinen festaritoimittaja kuittasi osan showsta vanhojen vitsien kierrätyksenä, mutta ensimmäistä kertaa Dankoa tsekkaavalla rillukoobralla riitti hauskaa alusta loppuun. 2008 Provinssissa kanukkikolmikon keikka olikin kuin olisi tavannut vanhan, hyvän ryyppykaverinsa pitkästä aikaa.

Palataan vielä hetkeksi Ruissaloon. Joku pahaa-aavistamaton asiakas oli tuonut festareille pitkän kepakon päässä liehuvan merirosvolipun, ja eiköhän Danko ottanut sen silmätikukseen. ”Hey you, are you making fun of me? Somebody poked out my eye and you show up here with a pirate flag? Bring that motherfucker over here!” Lippu kiikutettiin lavalle, mutta Danko ei sentään laittanut vahinkoa kiertämään ja tökännyt ketään lipputangolla silmään – lyhyet tuuletukset riittivät. Eli eivät ne vitsit sentään täysin kirjoitettua matskua olleet, vaan tilannekomiikan tajua löytyy.

Ruisrock-muistelut ansaitsevat myös vuodatusta festarin raivostuttavasta juoma- ja porttipolitiikasta, mutta palataan niihin kohdassa E niin kuin Editors. Luvassa on Strömsö-tason askartelua keittiössä.

Dankon kokonainen keikka on tsekattavissa Fabchannelissa, jota tuli blogin alkutaipaleella hehkutettua enemmänkin.