Ensiferum

Rannikkoseudun metallimusiikin ystäville on luvassa joulukuussa harvinaista herkkua: Kansainvälisestikin läpilyöneet suomalaiset metalliyhtyeet Ensiferum ja Turisas saapuvat vihdoin Vaasaan – ja vieläpä harvinaiselle yhteiskeikalle. Yhtyekaksikko pysähtyy Vaasaan osana vain viiden esiintymisen mittaista yhteiskiertuettaan maan johtavissa rock-klubeissa Oulun Teatriasta Helsingin Nosturiin.

Yhtyeitä yhdistää raskaan poljennon ja miekkojen kalinaa resonoivan folksoturitunnelman lisäksi vahva ura ulkomailla. Ensiferum aktivoitui toden teolla kansainvälisesti jo yli kymmenen vuotta sitten ja on jo nähty useilla kiertueilla lähes jokaisessa planeettamme maanosassa. Edelleen vahvassa noususuhdanteessa oleva Ensiferum kirjoitti keväällä levytyssopimuksen legendaarisen Metal Blade -yhtiön kanssa ja esiintyi kesällä muun muassa Roskilden festivaaleilla Tanskassa. Kansainvälisistä kiireistään johtuen yhtye on esiintynyt viime vuosina vain muutamia kertoja Suomessa ja lähes ainoastaan maan johtavissa rock-klubeissa tai festivaaleilla.

Turisasin soturimetalli on yhtälailla raikunut taistelukentillä ympäri maailman aina ensilevystään (Battle Metal, 2004) lähtien. Hämeenlinnasta lähtöisin olevan yhtyeen takataskussa on jo neljä kansainvälisesti julkaistua albumia ja mittavia kiertueita Yhdysvalloissa, Euroopassa, Etelä-Amerikassa ja Venäjällä. Folkahtavan taistelutunnelman lisäksi Turisas sotkee keittoonsa elementtejä aina sinfonisesta power metallista punkkiin ja jopa stadionrockiin saakka.

Info

Volume Live: Ensiferum & Turisas
13.12.2013
Hullu Pullo, Kauppapuistikko 15, Vaasa
Ovet 21:00, Showtime 22:00
K-18
Ennakkomyynti: Studio Ticket (Rewell Center, 2. krs), www.studioticket.fi
Ennakkoliput: 17€ / 15€ (Volumen jäsen)

Tapahtuma Facebookissa