Volume aktivoituu taas keikkarintamalla pienen hengähdystauon jälkeen. Keikkavuosi aloitettiin jo viime viikonloppuna, kun kovassa iskussa olevat Rotten Sound ja Unkind saivat Leipätehtaalle saapuneen yleisön hikoilemaan. Kevään ohjelmistossa on luvassa mm. listaykkösiä, underground-nimiä, vanhoja konkareita, R&B-tähtiä ja indietulokkaita. Lisäksi kerran kuukaudessa järjestettävä V-Klubi keskittyy paikallisten ja lähialueiden nousevien yhtyeiden esittelemiseen. Volumen klubi-iltojen puitteina toimii kevätkauden aikana ainakin Hullu Pullo, Fontana, Leipätehdas ja El Gringo.

 

13.-14.02.2013 Valtakunnallinen Keikkapäivä: Kaisa Vala & Kairon; IRSE! @ El Gringo

Valtakunnallinen keikkapäivä on Suomen rock-klubien liiton perustama ilmaistapahtuma, jonka tarkoitus on haastaa suomalaiset käymään keikoilla ja osoittaa kuinka laadukkaita artisteja ja klubeja maastamme löytyy. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään toista kertaa ja myös Volume on jälleen mukana.

Varsinainen keikkapäivä järjestetään ympäri Suomea ystävänpäivänä 14.2, mutta Volume otti vapauden laajentaa konseptia kaksipäiväiseksi. Keskiviikkona 13.2 El Gringon lavalle nousee muun muassa Uuden Musiikin Kilpailussa vakuuttanut Kaisa Vala, jonka viime syksynä julkaistu International Shaman -albumi sai erinomaisen vastaanoton kriitikoilta. Kaisa Valan taustalla vaikuttaa lukuisissa vaasalaisyhtyeissä vaikuttaneita kasvoja.

Torstaina 14.2 vuorossa on Seinäjoelta ponnistava, paljon huomiota musiikkialan piireissä osakseen saanut Kairon; IRSE!. Bändin musiikki on kiehtova yhdistelmä mm. shoegazingia, alternative rockia ja 70-luvun psykedeliaa. Viime vuonna yhtye ihastutti kuulijoitaan muun muassa Seinäjoen MARS-tapahtumassa sekä Ilosaari- ja Provinssirockissa.

Molemmat tapahtumat ovat maksuttomia.

Kaisa Vala

 

15.02.2013 Eevil Stöö, DJ Kridlokk ja Koksukoo & Ameeba & Tuuttimörkö @ Leipätehdas

Räppisarjan avaa viime vuonna lopullisesti läpi lyönyt ja listaykköseksi saakka noussut Eevil Stöö kumppaneineen. Stöön seurueen lisäksi illassa nähdään uunituore Suomi-rapin kohutulokas Tuuttimörkö ja arvostettu undergroundtuottaja Ameeba.

2012 oli Eevil Stöölle todellinen läpimurtovuosi. Suomen virallisen albumilistan sensaatiomainen ykköstila, lukuisat maininnat vuoden parhaiden levyjen listoilla kotimaisissa musiikkimedioissa kautta linjan ja suursuosio lavoilla aina hämyisistä klubeista johtaviin festareihin saakka. Pohjatyö on kuitenkin ollut pitkä ja Stöön asema kotimaisena gangstalegendana on lujittunut nousujohteisesti jo toistakymmentä vuotta. Stöön rinnalla Vaasassa esiintyvät jo vakiintuneet tuottaja/DJ-yhteistyökumppanit Kridlokk ja Koksukoo.

Samassa illassa nähtävä Ameeba on Eevil Stöön lailla pitkän linjan kulkija. Ameeba on julkaissut elektronista hiphoppiaan jo 90-luvun alkupuolelta saakka ja on niittänyt laajasti arvostusta alan aktiiviharrastajien piireissä. Tuuttimörkö edustaa puolestaan illan tulokasosastoa, jonka suuresti odotettu debyyttialbumi On totta julkaistaan 18. tammikuuta eli neljä viikkoa ennen Vaasan esiintymistä.

Tapahtuma Facebookissa

 

08.03.2013 Monsp-klubi: Ruudolf, Karri Koira & Ruger Hauer @ Fontana

Volumen ja maineikkaan Monsp Recordsin suursuositut Monsp-klubit saavat vihdoin jatkoa, kun huikeaan läpimurtoon viime vuonna noussut R&B-tähti Karri Koira saapuu Vaasaan yhdessä pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa ja vanhan kehäketun Ruudolfin sekä niin ikään viime vuonna breikanneen Ruger Hauerin kanssa.

Tuskin montaa kertaa Suomessa oltiin asetettu yhtä suuria ennakko-odotuksia artistin debyytille kuin Karri Koiran moneen otteeseen lykätylle K.O.I.R.A. -pitkäsoitolle. Jo vuosien ajan Ruudolfin rinnalla tutuksi tulleen kultakurkun sooloalbumille kasattiin paineita paitsi rap- ja hiphop-kentältä, myös perinteisesti rockin ja popin virtauksiin hanakammin tarttuvien musamedioiden puolelta. Levyä edeltäneet tyylillä tehdyt videojulkaisut Kaikki tai ei mitään ja Lähe mun kaa kerryttävät verkossa huikeita katsojalukuja ja imaisevat välittömästi mukaansa.

 

Ruudolfin kivikovaa statusta kotimaisen hiphopin keskiössä tuskin kiistää yksikään kenttään perehtynyt napakkojen biittien ja notkeiden sanailujen ystävä. Kaksinkertaisen räpin suomenmestarin diskografiasta löytyy muun muassa klassikoksi luettava Doupeimmat Jumala seivaa –menestysalbumi (2004), joka valittiin esimerkiksi Sue-lehden toimesta vuoden parhaaksi kotimaiseksi albumiksi. Funkista, soulista ja R’n’B:stä vaikutteita ottavan Ruudolfin viimeisin Asfalttisoturin viimeinen hidas –lätty (2010) nousi julkaisuviikollaan Suomen virallisen albumilistan neljännelle sijalle.

Ruger Hauerin vuoden takainen debyyttivisiitti Vaasaan ylitti villeimmätkin odotukset. Pyhimyksen, Tommishockin ja Paperi-T:n muodostama kollektiivi otti täpötäyden Royalin vaivattomasti haltuunsa heti illan ensimmäisenä esiintyjänä. Ruger julkaisi kehutun esikoisalbuminsa Se syvenee syksyllä vuoden 2011 marraskuussa, ja siltä lohkaistu lähes 2 miljoonaa kertaa Youtubessa katsottu Jokaiselle jotakin -video marssitti ruudun ääreen peräti 123 suomiräppäriä. Kakkosalbumi Erectus julkaistiin lokakuussa 2012 ja sen vastaanotto on ollut erinomainen sekä fanien että medioiden keskuudessa.

Tapahtuma Facebookissa

 

12.04.2013 Von Hertzen Brothers @ Hullu Pullo

Syksyn hiljaiseloa viettänyt Von Hertzen Brothers kuuluu kevään tähtivieraisiin. Vokalisti Mikko Von Hertzenin, kitaristi Kie Von Hertzenin ja basisti Jonne Von Hertzenin perustama yhtye on vuosien varrella noussut Suomen eturivin artistien joukkoon. Veljeskolmikon lisäksi vakituiseen kokoonpanoon kuuluvat rumpali Mikko Kaakkuriniemi ja kosketinsoittaja Juha Kuoppala.

Progressiivisvaikutteista rockia soittava yhtye julkaisee maaliskuussa uuden Nine Lives -pitkäsoiton ja suuntaa sen jälkeen mittavalle Suomen-kiertueelle, joka ulottuu myös Vaasaan asti. Kevään aikana yhtye matkustaa myös Iso-Britanniaan myöhemmin julkistettavalle klubi- ja festivaalikiertueelle.

Von Hertzenin veljekset ovat työstäneet uutta, järjestyksessään viidettä studioalbumiaan koko syksyn ajan. Odotukset ovat korkealla, sillä vuonna 2011 julkaistu Stars Aligned ja sitä edeltänyt Love Remains The Same (2008) menestyivät erinomaisesti ja nousivat Suomessa listaykkösiksi heti ilmestymisviikollaan. Esimakua tulevalta albumilta saadaan jo parin viikon päästä, kun Nine Lives -albumin avaussingle Flowers and Rust julkaistaan 4. helmikuuta.

Von Hertzen Brothers

 

26.04.2013 Ismo Alanko @ Hullu Pullo

Volumen kevätkauden nimekkäin artisti on epäilemättä Ismo Alanko, joka tekee vihdoin odotetun paluun keikkalavoille. Alanko julkaisee uransa pisimmän levytystauon jälkeen myös uuden albumin. Maailmanlopun sushibaari –nimeä kantava tuotos näkee päivänvalon helmikuun lopussa, jonka myötä Alanko yhtyeineen suuntaa koko maan kattavalle klubikiertueelle.

Artistin viimeiset vuodet ovat kuluneet mm. Ismo Alanko Teholla –duon ja Sielun Veljien menestyksekkään paluukiertueen merkeissä. Kun Teholla-duo on nyt tauolla ja Sielun Veljet päättänyt maallisen vaelluksensa, on aika kypsä uudelle yhtyeelle ja levylle.

“Vaikka musiikki on uutta ja tuoreen kuuloista, siinä on myös kaikuja kaikesta siitä, mitä olen viimeisen reilun kolmenkymmenen vuoden aikana tehnyt. On Hassisen reteyttä, Veljien maanisuutta, soolouran moniulotteista sävellyksellisyyttä, Säätiön etnoilua ja Teholla parantunutta pöhköä itsevarmuutta. Tuskin maltan odottaa, että levy saadaan julkaistua ja pääsemme keikoille ihmisten pariin kokemaan näitä lauluja”, kommentoi Alanko tuntemuksiaan tiedotteessaan.

Kiertuekokoonpanona toimii myös levyllä soittava yhtye, jossa Ismon (laulu, koskettimet, kitara) ohella soittaa Jussi Jaakonaho (kitara, laulu), Mikko Mäkelä (basso, laulu), Juho Viljanen (puhaltimet, koskettimet, lyömäsoittimet, laulu) ja Niko Votkin (rummut, laulu).

Ismo Alanko

 

10.05.2013 Koljosen Tiekiista, Genitaalinärpes & Bob Malmström @ El Gringo

Kevätkausi päätetään riemastuttavan punk-iltaman merkeissä, kun Gringon lavalle nousevat kovassa keikkamaineessa olevat Koljosen Tiekiista, Genitaalinärpes sekä Bob Malmström.

Koljosen Tiekiista sai alkunsa Viikate-yhtyeen kesäisellä keikkamatkalla muutama vuosi sitten. Keikkamatkaa vauhditti 80-luvun loppupuolen TV-sarja Fakta Homma, josta ovat peräisin myös jäsenten taiteilijanimet Koljonen, Hartikainen ja Lehto. Musiikillisena innoittajana yhtyeellä on puolestaan 80-luvun alun kotimainen hc-punk ja yhtyeet, kuten Terveet Kädet, Radiopuhelimet ja KTMK.

Genitaalinärpes puolestaan kuvailee itseään sääntöjä rikkovana punk-aktina. Esimerkiksi kitara on nähty täysin tarpeettomana instrumenttina ja yhtye koostuukin ainoastaan rumpalista ja basistista. Tämä ei menoa haittaa ja yhtye onkin tunnettu energisistä ja viihdyttävistä livekeikoistaan.

Ruotsinkielistä hardcorea tarjoileva Bob Malmström on lanseeramansa borgarcoren itseoikeutettu kuningas. Yhtyeen vuonna 2011 julkaistu Tala Svenska Eller Dö –albumi yhdistää porvarielämää ihannoivat ruotsinkieliset lyriikat ja räkäisen hc-paahdon saumattomasti toisiinsa.

 

V-klubit jatkavat uusien kykyjen esittelyä

Suurempien klubi-iltojen varjossa Volume jatkaa jo useamman vuoden toiminutta V-Klubia, joka tähtää tuoreiden paikallisten ja lähialueiden nousevien yhtyeiden esittelemiseen. V-Klubi järjestetään El Gringossa keskiviikkoiltaisin kerran kuukaudessa helmikuusta lähtien.

 

Volumesta

Edelleen täysin vapaaehtoisvoimin toimiva Volume (Vaasan Uuden Kulttuurin Yhdistys) järjestää konsertteja, huolehtii vaasalaisten bändien harjoittelutiloista sekä pyrkii tukemaan paikallisten kulttuurintekijöiden toimintaympäristöä ja kehittymistä. Vuonna 2008 perustettu yhdistys on sittemmin tuonut pitkälti toista sataa yhtyettä tai artistia lukuisiin vaasalaisiin yökerhoihin, baareihin ja muihin klubitiloihin.

 

Ennakkolipuista

Kaikki Volumen illat ovat myynnissä vanhan tutun Anttila TopTenin lisäksi myös Studio Ticketissä (palvelumaksu 1.50€). TopTenistä lipun voi edelleen ostaa ilman palvelumaksua, mutta kullekin keikalle myydään TopTenistä vain rajallinen erä lippuja. Tapahtumakohtaisista myyntiajoista ja lipunhinnoista tiedotetaan myöhemmin Volumen nettisivuilta (www.volume.fi).