Meneillään on vilkas naamiaisviikko. Torstaina on tietenkin penkkarit, joissa lukiolaiset kuvittelevat aamujen olevan nollassa. SUCKERS! Heti perään Nightclub Circus viettää perjantai 13. päivän kunniaksi friikkibileitä ja lauantaina on aikuisten vuoro keikistellä Kaupungintalolla.

Teemabileet ovat kivoja. Papin Nenä kunnostautui aikoinaan muun muassa 70-luku- ja tennisbileillään, hienoa että ne ovat periytyneet Circukseenkin. Toivottavasti mahdollisimman moni noudattaa dresscodea, sillä jos kerran panostat asuusi ja huomaat kaikkien muiden tulleen paikalle tutuissa warrickeissaan, tuskin haluat nähdä vaivaa enää uudestaan.

Penkkareista tuli mieleen salainen haaveeni, joka tuskin enää toteutuu, nyt kun naputtelen sen blogiin. Minua on nimittäin jo pitkään huvittanut tehdä comeback penkkarijuhlijoiden joukkoon. Olin abiristeilylläkin kahdesti ja lukion laskettelureissulla vuosi valkolakin saamisen jälkeen, tokkopa tämä olisi syntilistaani enää pidentänyt!

Ensin olisin soittanut lukion oppilaskuntaan ja kaupunkilehden toimittajaa esittämällä urkkinut innokkaalta opiskelija-aktiivilta penkkaripäivän aikataulun. Sitten olisin soluttautunut koululle jossakin kasvot peittävässä kostyymissä ja katsonut, kuinka pitkälle pääsen. Ainakin meillä Yhteislukiossa oli penkkaripäivänä sellainen härdelli, että aito paavikin olisi päässyt rekan lavalle ilman ihmetteleviä katseita. Pohjalaisen penkkarikuviin pääsy olisi ollut tämän unelman täyttymys. Olisin ehkä myöhemmin tunnustanut rötökseni penkkareita nostalgisesti käsittelevässä omassa kirjoituksessa.

Pari ensimmäistä vuotta homma kaatui siihen, että hoksasin penkkarit vasta niin myöhään, että hyvää naamiaisasua ei enää ehtinyt hankkimaan mistään. Nyt olen kai tullut vanhaksi, kun rekan lavalla värjöttely ei enää kiinnosta tarpeeksi, vaikka asukin olisi ollut valmiina:

nasaret

Team Nasaret Amarillo Street Hockeyssa 2007

Katulätkää muuten puuhataan taas Vaasaan, joten vielä ei ole kenenkään myöhäistä mennä hölmöilemään hassuissa kuteissa keskelle kaupunkia.