Volumen ja maineikkaan Monsp Recordsin suursuositut Monsp-klubit saavat vihdoin jatkoa, kun huikeaan läpimurtoon viime vuonna noussut R&B-tähti Karri Koira saapuu Vaasaan yhdessä pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa ja vanhan kehäketun Ruudolfin sekä niinikään viime vuonna breikanneen Ruger Hauerin kanssa.

Karri Koira: K.O.I.R.A.

Karri Koira

Tuskin montaa kertaa Suomessa oltiin asetettu yhtä suuria ennakko-odotuksia artistin debyytille kuin Karri Koiran moneen otteeseen lykätylle K.O.I.R.A. -pitkäsoitolle. Jo vuosien ajan Ruudolfin rinnalla tutuksi tulleen kultakurkun sooloalbumille kasattiin paineita paitsi rap- ja hiphop-kentältä, myös perinteisesti rockin ja popin virtauksiin hanakammin tarttuvien musamedioiden puolelta. Levyä edeltäneet tyylillä tehdyt videojulkaisut Kaikki tai ei mitään ja Lähe mun kaa kerryttävät verkossa huikeita katsojalukuja ja imaisevat välittömästi mukaansa. K.O.I.R.A. -albumin 90-lukuinen, positiivisesti virittynyt ja melodisesti kekseliäs R&B haiskahtaa vahvasti siltä, että artisti sekä tuottajana toiminut Ruudolf tekevät tismalleen sitä mitä parhaiten osaavat ja eniten haluavat. Viimeistään Karrin esiintyminen elokuun Flow Festivalilla Helsingissä vaikutti räjäyttävän pankin – välittömästi esityksen käynnistyttyä koko lavaa ympäröivä alue oli ennennäkemättömällä tavalla tukossa.

Ruudolf

Ruudolfin kivikovaa statusta kotimaisen hiphopin keskiössä tuskin kiistää yksikään kenttään perehtynyt napakkojen biittien ja notkeiden sanailujen ystävä. Kaksinkertaisen räpin suomenmestarin diskografiasta löytyy muun muassa klassikoksi luettava Doupeimmat Jumala seivaa –menestysalbumi (2004), joka sai erinomaisen vastaanoton ja valittiin esimerkiksi Sue-lehden toimesta vuoden parhaaksi kotimaiseksi albumiksi. Funkista, soulista ja R’n’B:stä vaikutteita ottavan Ruudolfin viimeisin Asfalttisoturin viimeinen hidas –lätty (2010) nousi julkaisuviikollaan Suomen virallisen albumilistan neljännelle sijalle. Jo pitkään Bassoradiossa pyörineestä ohjelmastaankin tuttu ”Rudi” lienee myös vastaavan tuottajan roolissaan hyvin keskeinen henkilö Karri Koiran debyyttialbumin onnistumisen takana. Varmaa on, että kemia toimii Asfalttisoturin ja Karrin noustessa samanaikaisesti Fontanan lavalle.

Ruger Hauer

Ruger Hauerin vuoden takainen debyyttivisiitti Vaasaan ylitti villeimmätkin odotukset. Pyhimyksen, Tommishockin ja Paperi-T:n muodostama kollektiivi otti täpötäyden Royalin vaivattomasti haltuunsa heti illan ensimmäisenä esiintyjänä. Ruger julkaisi kehutun esikoisalbuminsa Se syvenee syksyllä vuoden 2011 marraskuussa, ja siltä lohkaistu lähes 2 miljoonaa kertaa Youtubessa katsottu Jokaiselle jotakin -video marssitti ruudun ääreen peräti 123 suomiräppäriä. Kakkosalbumi Erectus julkaistiin lokakuussa 2012 ja sen vastaanotto on ollut erinomainen sekä fanien että medioiden keskuudessa – tuloksena esimerkiksi Basson Kultabasso Awardsien albumisarjan kolmossija.

Info

Monsp-klubi: Ruudolf, Karri Koira, Ruger Hauer
Fontana Club, Hovioikeudenpuistikko 15, Vaasa
8.3.2013, 22:00 alkaen
Ikäraja 18 vuotta
Ennakkoliput: 10 € (Volumen jäsenet 9 €) // Liput ovelta: 12 €
Myyntipaikat: Anttila TopTen ja Studio Ticket (+ 1.50€ palvelumaksu) – myynti käynnistyy 21.1.2013.