Volumen kevään kivikovan räppisarjan avaa viime vuonna lopullisesti läpi lyönyt ja listaykköseksi saakka noussut Eevil Stöö kumppaneineen. Stöön seurueen lisäksi illassa nähdään uunituore Suomi-rapin kohutulokas Tuuttimörkö ja arvostettu undergroundtuottaja Ameeba.

eevil-stoo

2012 oli Eevil Stöölle todellinen läpimurtovuosi. Suomen virallisen albumilistan sensaatiomainen ykköstila, lukuisat maininnat vuoden parhaiden levyjen listoilla kotimaisissa musiikkimedioissa kautta linjan ja suursuosio lavoilla aina hämyisistä klubeista johtaviin festareihin saakka. Pohjatyö on kuitenkin ollut pitkä ja Stöön asema kotimaisena gangstalegendana on lujittunut nousujohteisesti jo toistakymmentä vuotta aina vuonna 2002 julkaistusta Pinkkibikinihinkkichiksi -debyytistä lähtien. Viimevuotisen, läpeensä maan valtamedioissakin kehutun Fuck Vivaldi -levyn myötä Stöö on astunut entistä suuremman huomion alle, lainkaan tinkimättä jo tutuksi tulleesta pimeän puolen Memphis gangsta -vaikutteisesta pudottelustaan. Stöön rinnalla Vaasassa esiintyvät jo vakiintuneet tuottaja/DJ-yhteistyökumppanit Kridlokk ja Koksukoo.

Samassa illassa nähtävä Ameeba on Eevil Stöön lailla pitkän linjan kulkija. Ameeba on julkaissut elektronista hiphoppiaan jopa 90-luvun alkupuolelta saakka ja on niittänyt laajasti arvostusta alan aktiiviharrastajien piireissä. Ameeba tunnetaan nykypäivänä myös Bassoradiossa tiistaisin kuultavasta Ghetto Tyylit -ohjelmastaan. Mies tunnetaan myös pinttyneestä tavastaan julkaista materiaaliaan kasettiformaatissa.

Paljon ja nopeasti alaa puhuttanut Tuuttimörkö edustaa illan tulokasosastoa. Helsinkiläistä, SNTC Family -yhtyeen riveistä sooloartistiksi siirtynyttä räppäriä on jo ehditty kuulla sekä Eevil Stöön ja Koksukoon viimevuotisella Fuck Vivaldi -albumilla että niinikään Tuuttimörköä Vaasassa taustoittavan DJ Kridlokkin parin vuoden takaisella Kuse viuluus -pitkäsoitolla. Tuuttimörkön suuresti odotettu debyyttialbumi On totta julkaistaan 18. tammikuuta eli tasan neljä viikkoa ennen Vaasan esiintymistä.

Info

Volume Live: Eevil Stöö, DJ Kridlokk & Koksukoo + Ameeba + Tuuttimörkö
15.2.2013, 22:00 alkaen
Leipätehdas, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Ennakkoliput: 10 € (Volumen jäsenet 9 €) // Liput ovelta: 12 €
Myyntipaikat: Anttila TopTen ja Studio Ticket (+ 1.50€ palvelumaksu) – myynti käynnistyy 21.1.2013.