Uusi vuosi alkaa Volumen osalta raskaissa tunnelmissa, kun Leipätehtaan lavalle nousevat vaasalaislähtöinen grindcore -pioneeri Rotten Sound sekä hardcore/punk-jyrä Unkind.

Rotten Sound

Rotten Sound

Vaasassa 1993 perustettu Rotten Sound on yksi grindcoren pioneereista, joka on hankkinut pitkällä urallaan vankan kannatuksen ympäri maailmaa. Yhtye viettää ensi vuonna 20-vuotisjuhliaan, joten on sopivaa, että juhlavuoden ensimmäinen keikka on yhtyeen vanhalla kotikentällä.

Alkuvuonna saadaan nauttia myös uunituoreesta materiaalista, kun Species at War -EP julkaistaan tammikuussa. Levyn ensimmäinen maistiainen on kuultavissa alla. Suomen kiertueen jälkeen Rotten Sound suuntaa muualle Eurooppaan ja myöhemmin keväällä yhtye nähdään muun muassa Indonesiassa, Australiassa ja Yhdysvalloissa.

 

Unkind

Unkind

Hardcoresta, punkista ja D-beatista vaikutteensa ammentava Unkind on Rotten Soundin tapaan ollut kuvioissa jo pitkään. 90-luvun loppupuolella perustetun yhtyeen plakkarista löytyy viisi kokopitkää, joista tuorein Harhakuvat julkaistiin viime vuonna.

Muun muassa Disfeariin ja Wolfbrigadeen verrattu yhtye solmi pari vuotta sitten levytyssopimuksen maineikkaan Relapse Recordsin kanssa. Seuraavan levyn nauhoitukset ovat käynnissä parhaillaan ja uusi levy julkaistaan näillä näkymin jo ensi keväänä.

 

Info

Volume Live: Rotten Sound, Unkind
Perjantaina 18.1.2013 klo 22:00- // Showtime: Unkind 23:00, Rotten Sound 00:00
Leipätehdas, Hietasaarenkatu 14, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Ennakkoliput: 10 € (Volumen jäsenet 9 €)
Myyntipaikat: Anttila TopTen 5.1.2013 lähtien ja Studio Ticket (+ 1.50€ palvelumaksu) 3.1.2013 lähtien