Welmun kauan ilmassa roikkunut konkurssi vahvistui tammikuussa 2008. Yhdistys ei sentään kuupahtanut 27-vuotiaana monen rokkarin tapaan, vaikka pari viimeistä vuotta olivatkin aikamoista sinnittelyä. Kolmikymppiset jäivät kuitenkin viettämättä.

Konkurssiuutisesta nousi suuri huoli, miten RockWerstaan käy. Jos kaupunki joutuisi ottamaan sen hoitaakseen, taloa kohdeltaisiin nuorisotilana, mikä tarkoittaisi ikärajoja ja niukempia treeniaikoja. Halutessaan kaupunki olisi voinut hankkiutua sekä Werstaasta että Club 25:stä eroon samalla iskulla. Werstaan tärkeys oli onneksi tiedostettu nuorisotoimessa, mutta talo tarvitsi silti nopeasti uuden hoitajan.

Vaikka Welmun puheenjohtaja Panu ei saanutkaan yhdistystään jaloilleen, on häntä kiittäminen uuden aktiiviporukan nopeasta koollekutsumisesta – jopa niin nopeasta, että muistan sen aiheuttaneen pieniä vastalauseita. Yhdistyksellä kun ei ollut toimintasuunnitelmaa, iskevää nimeä eikä edes takeita siitä, että se saisi Werstaan hoidettavakseen. Jälkikäteen ajateltuna kiirehtiminen osoittautui kuitenkin ihan järkeväksi vedoksi.

Hallituspaikoille ei ollut tungosta: lähes jokainen paikalla ollut nakitettiin johonkin hommaan. Puheenjohtajakin oli melkoinen musta hevonen. Perustamiskokouksen osanottajat tunsivat toisensa Sompin perustamasta WeRock-tukiryhmästä, mutta Markoon moni tutustui vasta nyt. Tällaisessa tilanteessa olisi valmiit ainekset kyräilyyn ja luottamuspulaan, mutta porukka on edelleen puheväleissä ja vieläpä mielellään jatkamassa toiselle vuodelle. Markolla ei kestänyt montaa päivää vakuuttaa viimeisetkin epäilijät siitä, että on juuri oikea tyyppi puheenjohtajaksi. Jälkeenpäin kelattuna en voi kuvitellakaan, miten muuten tämä kuvio olisi voinut onnistua. Nimikin löytyi yhdistykselle.

vklubi

Tässä traagisen rakeinen kuva synttäri-illan V-Klubilta, jossa The Seasons And Daughters ja (Jukka) Salin Jr esiintyivät. Yleisöstä kuului myös järjestelmäkamerojen raksutusta, joten jos parempia kuvia on tarjolla, laittakaapa linkkejä tulemaan!